100 dni vlade nima primerjave v zgodovini

Ekipa, ki je v času epidemije napela vse moči, da se je Slovenija izvila iz objema epidemije in je ena najuspešnejših držav na svetu pri premagovanju te bolezni.

Včeraj je minilo 100 dni od imenovanja vlade, ki jo vodi Janez Janša, koalicijo pa sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS.

Vlada je bila imenovana 13. marca pozno zvečer in je takoj začela z delom. Delo celotne ministrske ekipe in njihovih sodelavcev po ministrstvih in različnih službah je bilo neprecenljivo, garaško in neverjetno usmerjeno v dobrobit državljanov ter njihovega blagostanja. Česa takšnega še nismo doživeli v Sloveniji.

Hkrati se je ta vlada že v prvih 100 dneh, ko bi morali delovati v miru, se seznanjati s področji, ki jih prevzemajo, soočila z neverjetnimi napadi opozicijskih strank in večine medijev.

Najbolj so jih napadali prav tisti, ki so februarja vrgli puško v koruzo in nas prepustili na milost in nemilost prihajajoči epidemiji novega koronavirusa, ki se je že peklensko širili okoli nas. Gre za LMŠ, SD, Levico in SAB.

Vendar ministri so vzdržali, sprejeli tri protikoronske zakone, s katerimi so omilili posledice širjenja novega koronavirusa in poskrbeli tudi za gospodarstvo, da ni potonilo.

Kako je prvih 100 dni komentiral vladni predsednik? Zahvalil se je požrtvovalnim ekipam.

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju zapisal:

“100 dni Vlade RS nima primerjave v zgodovini. Še nikoli ni nobena vlada doslej v prvih 100 dneh v tako zahtevnih okoliščinah sprejela toliko usodnih in dobrih odločitev. Hvala požrtvovalni ekipi strank SDS, SMC, Nova Slovenija in DeSUS za nesebično delo za domovino.”

14. slovenska vlada, ki je v prvih 100 dneh opravila nemogoče delo, česar takšnega ni bilo še nikoli doslej in nima primerjave v zgodovini.
M. P.