V SDS zgroženi nad pozivom predsednice državnega zbora

(vir: sds.si)

Iz kabineta predsednice državnega zbora so poslancem poslali nenavadno vabilo k snemanju kratkega igranega filma za otroke iz Pediatrične klinike.

V filmu naj bi se sredi parlamentarne dvorane v boksu pomerila Dejan Zavec, poslanec Gibanja Svoboda, in Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora.

Simbolni boksarski boj naj bi nato prekinila z rokovanjem in z znakom zlatih pentljic (znak boja proti otroškemu raku).

Poslanci naj bi dvoboj spremljali iz poslanskih klopi in se jima pridružili v zadnji sceni s sporočilom upanja in podpore – pokazali oz. v rokah bi držali zlate pentljice. Proti temu so odločno nastopili v poslanski skupini SDS, kjer menijo, da je pristop napačen.

Kot so zapisali, so zgroženi nad tem, da predsednica DZ “izjemno občutljivo temo, tako za otroke – bolnike z rakom, kot njihove starše – skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore”. “V poslanski skupini SDS cenimo vse dosežke, ki jih je naš poslanski kolega Dejan Zavec dosegel v boksu, smo pa mnenja, da je tovrstni pristop do tako občutljive problematike, kot je bolezen otrok, močno zgrešen,” so zapisali.

Prepričani so tudi, da bi poslanci “lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi sicer s trajnimi spremembami zakonodaje, ki gredo v smeri lajšanja življenj staršev z bolnimi otroci in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela ter uveljavljanjem le-teh zaradi spremstva v bolnišnicah, kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega duela v ringu”.

“V poslanski skupini SDS zato pozivamo poslance koalicije in vlado nasploh, da čas za snemanje igranega filma raje nameni omogočanju ustreznih pogojev v zdravstvu za to, da bi bolni otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo. Poslanci SDS pa se zavezujemo, da bomo vse predloge, ki bodo lajšali življenja bolnih otrok in njihovih staršev, podprli,” so še zapisali.

Več o tem lahko preberete na povezavi: SDS

M. P.