Danes je Praga mesto z neštetimi obrazi in mnogimi imeni, kot so Zlata Praga, Mesto stolpov in mostov, Srce Evrope, Mati vseh mest …

Srce Evrope ni samo jedro starega mesta, ki si ga je treba ogledati, celotna Praga je velik muzej pod nebom. Je eno redkih evropskih mest, ki je med vojnami ostalo nepoškodovano. Tisti, ki obožujete staro arhitekturo, boste navdušeni nad lepoto mesta in ravno ko mislite, da je stavba najlepša, kar ste jih kdaj videli, boste le nekaj korakov naprej, v sosednji ulici, zagledali še lepši biser arhitekture.

Zajem zaslona

Epitet »zlate« Prage so dobile pozlačene kupole, ki jih je ogromno in so ob pogledu na panoramo mesta videti kot majhne svetilke.

Najboljši način za ogled Prage je, če začnete s Hradčanov, dela mesta, ki ponuja čudovit razgled na okolico.

Na Hradčanih se nahaja Praški grad, največji starodavni grad na svetu.

Zajem zaslona

V Pragi si lahko turisti ogledajo tudi velik nogometni stadion, ki je uvrščen v Guinnessovo knjigo rekordov.

Danes se stadion imenuje »Đenerali Arena«, včasih pa se je imenoval »AXA Arena« in je domače igrišče nogometnega kluba Sparta Praga, zelo pogosto pa je tudi domače igrišče češke reprezentance. Prvotno ime te dvorane je bilo “Stadion Letna”, nato “Toyota arena”, nato “AXA arena”, zdaj pa se imenuje “Generali arena”.

Zajem zaslona

Prvi stadion, ki je bil zgrajen na tem mestu, je bil odprt leta 1921. Današnji stadion je bil zgrajen leta 1969 in rekonstruiran leta 1994. Danes je kapaciteta stadiona 20.854 gledalcev.

Pripravil: L.S.