Moški pevski zbor KUD Pošta Maribor praznuje 60 let

Vir: https://www.pevski-zbor.si/galleries/

Moški pevski zbor KUD Pošta Maribor deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva POŠTA Maribor. Njegovi začetki segajo v leto 1926, ko se je zbor imenoval moški pevski zbor Poštni Rog. Zbor je ponovno združil svoje vrste leta 1963.

V letošnjem letu zbor praznuje 60. obletnico neprekinjenega delovanja. Zbor bo obletnico obeležil s slavnostnim koncertom, ki bo v sredo, 8. novembra, ob 18. uri v dvorani Union v Mariboru. Na koncertu bosta sodelovala Moški pevski zbor Slava Klavora pod vodstvom Branke Janc Radmilovič in Moški pevski zbor Malečnik pod vodstvom Aleksandra Čonča, s katerima zbor že vrsto let sodeluje v raznih projektih. Vstopnine ni.

34 pevcev

Pevski zbor že 22. leto vodi zborovodkinja Alenka Korpar, profesorica glasbe. Pod njenim vodstvom je zbor umetniško napredoval, kar se odraža tudi v kakovostnejšem petju in repertoarju zbora v zadnjih letih. Tekmovali in nastopali so v številnih mestih, kot so Bratislava, Praga, Olomouc, Celovec, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Vršac, Riva dal Garda, Split, Ljubljana, Tabor, Izola, Vršič.

Danes Moški pevski zbor KUD Pošta Maribor sestavlja 34 pevcev. Zbor je stalni spremljevalec na družabnih in svečanih dogodkih v Pošti Slovenije, redno se udeležuje pevskih revij, pripravlja samostojne koncerte, sodeluje v projektih ter sodeluje z drugimi zbori doma in v tujini.

Vir: https://www.pevski-zbor.si/galleries/

Letošnje leto je slavnostno tudi za društvo KUD Pošta Maribor, saj društvo neprekinjeno deluje že 70 let. V društvu trenutno aktivno delujejo: moški pevski zbor, pihalni orkester, likovna sekcija, glasbena šola in godba veteranov.

Povzeto po portalu: Maribor24.si