Dobrodelni koncert za Luko Brajliha

V nedeljo, dne 25. 2. 2018 so Poljčane stopile skupaj z dobrodelno akcijo. Zgodil se je koncert, kot ga še ni bilo. Obiskovalci so napolnili telovadnico osnovne šole do zadnjega kotička. Vse z namenom, da bi pomagali malemu Luki Brajlihu.

Prav ta fantek je bil razlog, da se je v upravnem odboru KUD-a Janko Živko Poljčane porodila ideja, da organizirajo dobrodelni koncert, stopijo skupaj in s skupnimi močmi naredijo zares dobro delo. Namen koncerta je bil zbrati čim več finančnih sredstev za potrebno in drago zdravljenje. KUD Živko Poljčane je k tej akciji pritegnilo posameznike, društva, glasbene skupine in otroke.

Vse nastopajoče in občinstvo je navdajal prijeten občutek. Skupaj so storili nekaj dobrega. Nekaj velikega. Ljudje, ki imajo odprto srce, vedno pomislijo tudi na sočloveka. Na pomoči potrebne. Če se zavedamo svoje krhkosti, minljivosti in nesigurnosti v času življenja, potem bomo imeli vedno dovolj poguma in moči, da bomo ob sočloveku takrat, ko nas ta potrebuje.

Na koncertu so nastopili: Vrtec Poljčane, učenci OŠ Kajetana Koviča Poljčane, Godba na pihala, Tamburaši Kavkler, odrasla dramska sekcija in recitacijska sekcija  –  vsi člani KUD-a Janko Živko, FD Košuta Poljčane, skupini Frajkinclarji in Poskočni muzikanti. Čudovita scena pa je nastajala v vrtcu med Lukčevimi vrstniki in prijatelji, ki so mu na ta način sporočili, da ga imajo radi.

Akcija je še odprta, še zmeraj lahko donirate za Luko. Spodaj najdete TRR, kamor lahko nakažete želeni znesek.

SI56 0443 0000 0433 025, sklic SI00 83777946 s pripisom za Luko Brajliha. 

K.V.

Foto: Robert Topolovec