PRENOVLJEN VRTEC NA ČREŠNJEVCU PRI SLOVENSKI BISTRICI

Na Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici so dne 7. 2. 2018 ob 18.00 uri prerezali otvoritveni trak prenovljenega vrtca. Denar je zagotovila slovenjebistriška občina.

Otroci, ki obiskujejo vrtec na Črešnjevcu so bili doslej razpršeni na treh lokacijah, tudi v prostorih osnovne šole. Od sedaj so pod skupno streho, v sodobno opremljenih prostorih. Delo in bivanje bo tako za otroke kot zaposlene bistveno bolj prijetno in lažje kot doslej. Denar, približno 350 tisoč evrov, je za najnovejšo pridobitev zagotovila občina Slovenska Bistrica. Po besedah župana Ivana Žagarja so v zadnjih letih v lokalni skupnosti veliko denarja vlagali v izboljšanje pogojev predšolske vzgoje.

Občina Slovenka Bistrica bo letos začela graditi še vrtca v središču Slovenske Bistrice (v Ozki ulici v središču Slovenske Bistrice) in Laporju, naslednje leto še na Keblju. Razpis za izvajalca del za vrtec v Ozki ulici je občina že objavila. Vrednost projekta je ocenjena na 1,5 mio evrov. Dejanska cena projekta pa bo znana šele po izboru izvajalca del. Izgradnja vrtca v Laporju (prihodnje leto) se bo sofinancirala iz republiškega Eko sklada. Na Keblju se bo gradil prizidek k tamkajšnji osnovni šoli.

K.V.