Predstavitev dela študijskih krožkov Ljudske univerze Slovenska Bistrica

V sredo, dne 31. 1. 2018, je v prostorih Občine Poljčane potekala predstavitev del študijskih krožkov, ki delujejo v okviru Ljudske univerze Slovenska Bistrica.

Najprej smo uživali v sproščenem pogovoru, ki je potekal med gostjo go. Mileno Miklavčič in voditeljico go. Uršo Kac, v okviru katerega je bila predstavljena že druga knjiga študijskih krožkov Ljudske univerze Slovenska Bistrica z naslovom: Tako sem prišel na svet in ostal živ.

V preddverju občinske stavbe je nato sledila otvoritev fotografske razstave, prav tako rezultat dela študijskih krožkov z naslovom: Ujeti trenutki. V imenu gostitelja in sofinancerja študijskega krožka je udeležence pozdravila mag. Karmen Furman, direktorica občinske uprave Občine Poljčane.

Povedala je, da ima Občina Poljčane v preddverju občinske stavbe urejen stalni razstavni prostor, kjer vselej z veseljem razstavljajo različna umetniška dela. Tako lahko tudi kot občina prispevajo k soustvarjanju kulturnega, izobraževalnega in družabnega utripa v svoji lokalni skupnosti, po drugi strani pa takšne razstave prinesejo tudi popestritev sicer pustih in hladnih hodnikov občinske stavbe, obiskovalci njihove občine pa so bo tem deležni še kulturnega dogodka. Članicam in članom krožka je čestitala za njihovo dosedanje delo in jim zaželela  obilo umetniškega ustvarjanja tudi v prihodnje.

Za prijetno vzdušje ob otvoritvi fotografske razstave je poskrbel mladi harmonikar, domačin Gašper Smogavec.

K.V.