20. občinski praznik občine Oplotnica

Občina Oplotnica je v petek, dne 25. 5. 2018 v dvorani Rudija Žnidariča s slavnostno akademijo začela tridnevno praznovanje 20. občinskega praznika. V organizaciji lokalnega KUD-a so pripravili pester in z glasbo prežet kulturni program.

V goste je med drugim prišel tudi Tine Lesjak s prijatelji, ki je občane navdušil s pesmijo Tu smo doma. Zbrane v dvorani je nagovoril župan Matjaž Orter, ki je izbranim podelil občinsko priznanje in spominsko plaketo. Poleg tega je bilo podeljeno priznanje Štajerske turistične zveze. Prireditev so zaključili s simboličnim upihom 20 svečk na torti.

 

V soboto je PD Oplotnica v jutranjih urah organiziralo 4,5 urni pohod »Po mejah občine Oplotnica«: Sujek, Vintgar, Koritno, Fošt, Oplotnica; LD Oplotnica tekmovanje v lovskem strelstvu članov LD za najboljšega strelca; Vrtec Oplotnica “Zmaja na obisku v oplotniški graščini« in likovno ustvarjalno delavnico s poslikavo obraza;

  

KUD Oplotnica hitropotezni šahovski turnir; RK Oplotnica srečanje starejših občanov. PGD Oplotnica je predstavilo gasilce in prikaz uporabe AED. Društvo vinogradnikov Oplotnica je pripravilo kulturni program z vitezi evropskega reda in vinskimi kraljicami: »DOBRODOŠLICA VINSKIM TRTAM OPLOTNICE«.

Nastopila je ženska vokalna skupina Jubilus in solist Žan Pem, učenci GŠ oddelka Oplotnica, skupina »ŠTIRJE REVNI« in skupine za skeče pri DKŽ Oplotnica. V večernih urah je sledila ponudba dobrot iz krušne peči z nastopom skupine »TRIO ADIJO« in z gosti skupine »KAVALIRJI«.

 

Nedeljski program se je začel z 2. festivalom narodnozabavne glasbe. Društvo ročnih možnaristov Rogatec – Rogaška je prikazalo pokanje z ročnimi možnarji. Ob 16.00 uri se je pričel zabavni program z Dalmatinsko klapo KAMPANEL in VIŽARJI ob pestri gostinski ponudbi.

Pester tridnevni program so spremljali še ostali dogodki: razstava »20 let samostojne občine«, film o zgodovini Oplotnice, poslikave panjskih končnic, likovna dela KUD-a Oplotnica; ponudbe na stojnicah in prireditve: pokalno tekmovanje starejših gasilk in gasilcev za Pokal občine Oplotnica in Pokal GZS, likovna kolonija, karate turnir, ribiško tekmovanje …

 

K. V.

Foto: novice.si, MojaObčina.si