12. kongres Slovenske demokratske stranke, največje politične stranke v Sloveniji

Fotografija z 11. kongresa SDS leta 2017, delovno predsedstvo. (vir: arhiv)

Slovenska demokratska stranka (SDS), največja politična stranka v Sloveniji, letos so praznovali že 32. rojstni dan, se bo v soboto, 19. junija 2021, zbrala na svojem 12. kongresu, ki bo tokrat potekal pod sloganom “Gradimo Slovenijo #zate”. Kongres bo potekal v Slovenskih Konjicah.

Slogan odseva intenzivno delo Slovenske demokratske stranke znotraj aktualne vlade v času svetovne pandemije, usmerjeno v gospodarski in socialni razvoj Slovenije ter v zagotavljanje blaginje za vse državljanke in državljane Republike Slovenije.

Gradimo Slovenijo #zate pa odseva tudi usmerjenost SDS v sedanjost in prihodnost, v dobrobit vseh prihodnjih generacij.

“V delovanju za skupno dobro SDS ne bo mirovala, dokler Slovenija ne bo postala prostor pravičnosti in dom, v katerem se bo vsak počutil varnega in sprejetega. Za nas štejejo dejanja in ne le obljube. Nam gre vedno za stvar,” so zapisali v sporočilu.

Na kongresu bodo delegati izvolili tudi novo vodstvo Slovenske demokratske stranke, ki bo  še naprej odločno širilo in utrjevalo vrednote slovenske pomladi, na katerih se je rodila suverena država slovenskega naroda.

Delegati bodo razpravljali tudi o kar petih programskih resolucijah, ki vključujejo vse družbene segmente in zajemajo ranljive skupine. Resolucije se dotikajo družbeno žgočih vprašanj; med drugim potrebo po obrambi ustavnih temeljev Slovenije, odpravljanju politične razklanosti v naši domovini, soočanje z demografskimi izzivi in prehod v digitalno dobo.

M. P.