20. SPODNJEPOLSKAVSKO POLETJE

Pretekli podaljšan vikend je na Spodnji Polskavi potekala tradicionalna prireditev Spodnjepolskavsko poletje. Letos jo je zaznamovalo lepo vreme in odlična organizacija. Krajevna skupnost Spodnja Polskava je to turistično gostinsko in kulturno manifestacijo uspešno organizirala že 20. zapovrstjo.

S štiridnevno prireditvijo so v četrtek začeli najmlajši z oratorijem »Eno je potrebno«, z otroško predstavo Malih Matičkov »Kraljična in zobobol«, otroškim Fire combatom, nadaljevali z različnimi delavnicami, peko palačink, pokušino domačega sladoleda in kratkočasenjem z napihljivimi igrali.

V petek je potekal turnir v ruskem kegljanju, organizirali so tudi razstavo malih živali, kmečke igre, nogometni turnir za otroke, šahovski turnir, koncert moškega pevkega zbora Obrtnik Slovenska Bistrica-Polskava. Dan pa so slovesno zaključili z veliko veselico z Modrijani.

V soboto je bil organiziran izlet z vlakom na Celjski grad, čez dan je potekala razstava malih živali, na ogled je bila tudi razstava slikarskih del Danice Senekovič in Mojce Tramšek. Dopoldan je potekalo tudi tekmovanje “Skuhaj, kaj znaš”. V popoldanskem času je sledil nogometni turnir Srečka Juriča, in kolesarski izlet “Čez drn in strn”, ki je letos dobil novo, 14 kilometrov dolgo krožno traso in je bil primeren za vse kolesarje. V večernih urah si je bilo moč ogledati glasbeno igrano predstavo KUD Matiček, ki letos s Spodnjepolskavskim poletjem praznuje 20. obletnico.

Nedeljsko jutro se je pričelo s tekmovanjem gasilskih dvojic Fire combat, potekal je tudi krajši koncert KUD-a gasilske godbe na pihala Spodnja Polskava ter sveta maša z blagoslovom.V popoldanskem času so pripravili še gasilski manever in 20. spodnjepolskavsko poletje zaključili z veliko vrtno veselico, kjer sta nastopila pevka Tanja Žagar in narodno zabavni ansambel Franca Miheliča.

 

K. V.

Foto: Tjaša Brglez