200 evrov za dopust v Sloveniji vsem polnoletnim državljanom

Po včerajšnji uskladitvi in potrditvi predloga na vladni delovni skupini bomo 200 evrov za dopust v Sloveniji dobili vsi polnoletni državljani Slovenije. Tudi upokojenci in kmetje.

To je sinoči v pogovoru za televizijo Nova24TV potrdil tudi vladni predsednik Janez Janša. Dejal je, da bodo bone dobili vsi prebivalci Slovenije s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so ali bodo letos stari najmanj 18 let.

Za ta ukrep, s katerim bo država pomagala slovenskemu turizmu, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa najbolj ogroženo, naj bi vlada iz državnega proračuna namenila okoli 300 milijonov evrov.

Več podrobnosti, kako bomo lahko izkoristili bon oziroma vavčer, bo predvidoma znanih danes. Pomoč turizmu je namreč del tretjega protikoronskega paketa, ki ga bodo danes najprej obravnavali na Ekonomsko-socialnem svetu, pozno popoldne pa predvidoma še vlada.

V tretjem paketu pomoči bo poleg pomoči turizmu med drugim zajet tudi ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa, kar so v gospodarstvu zelo pozdravili.

M. P.