21. GLEDALIŠKI DNEVI

V soboto, dne 24. 2. 2018 so se v organizaciji Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS pričeli 21. Gledališki dnevi in sicer območno Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin. Predstave potekajo v različnih krajih slovenjebistriške občine. Doslej so si obiskovalci lahko ogledali predstavo Marija, sedmica v izvedbi KUD Matiček Spodnje Polskave (Janko Brumec, po motivih Antonia Amuriija), v režiji Janka Brumca; Zakonci stavkajo (J. Pohl, režiserka Jožica Repnik) je izvedel KUD Alojza Avžnerja Zg. Ložnica; Marš v tri…sto narodnih pa Satirično gledališče Uščip Teater, avtorja in režiserja Draga Čoža.

Jutri, v nedeljo 4. marca pa bodi člani dramske skupine KUD Štefan Romih premierno predstavili igro ŠTAJERC V LJUBLJANI.

Partljičeva komedija Štajerc v Ljubljani pod taktirko Zdenke Bizjak je postavljena v čas rojevanja nove države Slovenije. V čas, ko se stari režim poslavlja in prihaja nov, v katerem pa se vsi še ne znajdejo najbolje. Tako se stari časi in spomini nanje bojujejo z novimi, z demokracijo in obratno.  Da bi uredili in poživili utrip šole, ki še vedno nosi ime po tistih zlatih časih in ki ga že nekaj let vodi ravnateljica Melanija z različnimi argumenti, med svoje vrste v pretežno ženski kolektiv povabijo mladega ravnatelja iz Štajerske.  Kako vzvišene  ljubljanske učiteljice v svoje vrste sprejmejo klenega Štajerca za ravnatelja, bomo izvedeli v dobro uro in pol trajajoči komediji polni smeha.

Igralci KUD Štefan Romih bodo poskrbeli za čim boljšo uvrstitev na reviji, mi pa bomo z njimi poskrbeli za čim boljše vzdušje v dvorani. Pridite in podprite naše odlične igralce.

Ne pozabite: NEDELJA, 4. 3. 2018 ob 17.00 uri.

K.V.