4. POKALNO TEKMOVANJE V SSV

V soboto, 3. 3. 2018, se je ob 15.00 uri v večnamenski dvorani na Keblju pričelo pokalno tekmovanje za člane in članice v SPAJANJU SESALNEGA VODA. Tekmovanje je tudi eno izmed petih, ki jih razpisuje Gasilska zveza Slovenije, za Prehodni pokal Gasilske zveze Slovenije v SPAJANJU SESALNEGA VODA za leto 2018. Tekmovalni kategoriji: člani in članice. Dodatne točke na leta se niso upoštevale.

Čas za pripravo orodja v vseh krogih je znašal 1 (eno) minuto.

Za vsako tekmovalno enoto je tekmovalo 6 članov: D, St, V.1, V.2, C.1, C. Žrebanje parov se je izvedlo na Gasilski zvezi Slovenije v četrtek pred tekmovanjem.

Tekmovalo se je po sistemu izpadanja, na dveh vzporednih progah. Vsaka ekipa je delala vajo dvakrat (enkrat na eni progi, drugič na drugi). Upošteval se najboljši rezultat vaje.

Tekmovanje je bilo izvedeno po Pravilih gasilske službe v skladu z opisom tekmovalne discipline in razpisa pokalnega gasilskega tekmovanja v spajanju sesalnega voda.

Start je bil za obe vzporedni progi skupen, povelje »Enote, pripravite se; Pozor, zdaj!« je izdal starter preko ozvočenja.

Tekmovalne enote, ki so bile prijavljene za pokalno tekmovanje GZS, so dobile v posamezni kategoriji na vsakem tekmovanju naslednje število točk: Vsaka enota je prejela že ob prvem nastopu 1 točko. Za uvrstitev v vsak naslednji krog tekmovanja je prejela enota zopet po 1 točko. Zmagovalna enota na vsakem tekmovanju dodatno prejme še 3 točke, drugo uvrščena enota dodatni 2 točki, tretje uvrščena enota pa dodatno 1 točko.

Na koncu tekmovanja se je najboljših 8 tekmovalnih enot udeležilo zaključka tekmovanja. Na zaključku tekmovanja so bile tekmovalne enote postrojene z vsemi tekmovalci in z vso opremo, v kateri so tekmovali (brez tekmovalnih oznak).

Sledil zaključek tekmovanja in razglasitev. Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so dobile pokale in medalje v trajno last, najboljše ženske in moške ekipe pa tudi praktične nagrade.

REZULTATI POKALNEGA TEKMOVANJA SSV 2018

Slavili so člani PGD Kebelj – 3. Odlično so se odrezali tudi člani A PGD Tinje. Člani A so dosegli 2. mesto in člani A1 3. mesto.

Med članicami so slavile PGD Ivančna Gorica, 2. mesto so dosegle članice PGD Oplotnica in 3. mesto članice PGD Rova.

Iskrene čestitke vsem!

K.V.

Rezultati člani (izvleček)

Mesto Ekipa Točke Čas
1. KEBELJ-3 9 15.85
2. TINJE 8 16.48
3. TINJE-1 7 15.89
4. ZAGRADEC PRI GROSUPLJEM 6 16.18

Rezultati članice (izvleček)

Mesto Naziv Točke Čas
1. PGD IVANČNA GORICA 8 16.54
2. OPLOTNICA 7 29.93
3. ROVA 6 17.88
4. HAJDOŠE 5 18.58