500 PODJETNIC 2018

4. aprila 2018 je v Grand Hotelu Union v Ljubljani potekal dogodek 500 podjetnic 2018. Gre za največji dogodek za žensko podjetništvo v Sloveniji. Dogodek, ki ga je povezoval zmeraj fantastični Peter Poles, je potekal pod sloganom KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA, ki je slogan že od samega začetka leta 2013.

Dogodek je imel tudi letos dress code, vsaka podjetnica je imela na sebi vsaj en kos rdečega oblačila. Ker je RDEČA barva ljubezni, strasti, poguma, samozavesti in zmage. Vse to, kar so podjetnice!

Posebna gostja je bila vseslovenska pevka Nuša Derenda, predstavila se je mlada kreativka Zala Smolnikar, ki dela svojo avtorsko glasbo, prepeva, igra klavir in tolkala.

Letošnji govorniki: Alenka Mozetič Zavrl, Željko Ćurić, dr. med., Boško Praštalo, Klemen Kokalj, Anja Križnik Tomažin.

Med tujimi gostjami smo zasledilii: Madi Sharmo iz Velike Britanije, ustanoviteljico “Madi Group”; Sanjo Pantič Popović, predsednico največjega združenja poslovnih žensk Srbije, ekonomistko in mednarodno strokovnjakinjo za žensko podjetništvo; Adiso Tufo, ekonomistko, podjetnico, vodjo, blogerko, umetnico, naturalistko, direktorico družinskega podjetja, ki že več kot 20 let uspešno deluje na trgu BiH.

Diamantni sponzor prireditve 2018 je Vzajemci Skupina, nacionalna javna agencija Spirit Slovenija, Bisnode, Vinogradi Horvat, IDentiks kartične in RFID rešitve, revija Direktor, revija Gloss, TV Vaš kanal, revija Študent. Revijo je omogočila modna znamka Joseph Ribkoff.

Laskavi naziv najuspešnejše podjetnice v kategoriji mikro in malih podjetij (s.p. in d.o.o.) – do 50 zaposlenih je letos pripadel Emi Pogačar, lastnici in direktorici uspešnega podjetja Conditus, v katerem pečejo blejske kremne rezine.

Na njeno FB stran so prijatelji zapisali:

V deželi CONDITUS
vila kremšnit prebiva,
ženska, ki je vredna
najvišjega poslovnega naziva.

EMA, podjetnica leta,
ljubezen in voljo
v kito uspeha si spleta,
v zasluženo slavo odeta.

Čestitke iz vsega srca
in pot naj bo s sladkorjem posuta.
Okus, ki sega do neba,
rodi uspeh, ki seže do srca.

Iskrene čestitke tudi z naše strani!

V Sloveniji je slabih 14.000 žensk podjetnic, kar je sicer petkrat manj kot njihovih moških kolegov, a ugotovimo lahko, da predstavljajo še kako pomemben segment slovenskega gospodarstva. Za ženske podjetnice velja, da je njihova podjetniška aktivnost bistveno trajnejša od moških, saj jih skoraj polovica posluje že več kot 10 let in kar 90 % vsaj 5 let. Da imajo ženske poseben občutek za podjetništvo kaže tudi uspešnost njihovega poslovanja, saj v učinkovitosti in dobičkonosnosti prekašajo moške s.p.-je. (Vir: analiza Bisnode d.o.o.

Dogodek se je zaključil z zaključnimi besedami in predstavitvijo nove celostne podobe največjega srečanja podjetnic v Sloveniji in povabilom na 500 podjetnic 2019.

K. V.

 

Foto: arhiva FB