50. podelitev Nagrad GZS

1 gospodarstvenica in 8 gospodarstvenikov iz 6 slovenskih regij, 8 dejavnosti je v ponedeljek, 26. 3. 2018 v Gallusovi dvorani Cankarjeva doma v Ljubljani prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 50-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Rdeča nit tokratne podelitve je bila strast. Strast omogoča dosego ciljev, ki presegajo najbolj divjo domišljijo. Življenju in delu daje smisel, moč preplezati najvišje ovire in premakniti najtežja bremena. Strast je tista nevidna energija, ki žene naše letošnje nagrajence in nagrajenke, da segajo po zvezdah.

Nagrado GZS za leto 2017 so prejeli: Flora Cvetka Tinauer iz podjetja Eba, Matjaž Omladič iz podjetja Novem Car Interior Design, Iztok Špan iz podjetja Tajfun Planina, Robert Golob iz podjetja Gen-I, Mark Pleško iz podjetja Coslab, Rado Čulibrk iz podjetja Niko, Ivan Kralj iz podjetja Arex, Branko Kamenšek iz podjetja Lek Veterina in Borut Čeh iz podjetja Labena.

Po veljavnih pravilih zbornica podeli nagrade na začetku leta za preteklo leto. Namenjene so menedžerjem, ki vsaj pet let uspešno operativno vodijo podjetja, kot visoko priznanje za njihovo izjemno poslovodno, tehnično, marketinško ter organizacijsko delo in trajni razvoj podjetja.

Nagrajence (ki niso nujno člani GZS) izbere posebna komisija izmed predlogov, ki so prispeli na vsakoletni razpis GZS. Predlagatelji so lahko podjetja, poslovni partnerji, cehovske ustanove, pa tudi sama komisija. Pogoji in merila za nagrado so opredeljeni v razpisu. Leta 2011 je komisija nadgradila merila in pri ocenjevanju upošteva kar 69 različnih kriterijev. Vsak direktor je lahko nagrajen le enkrat za vodenje istega podjetja, medtem ko so se nekatera velika podjetja pod različno taktirko na steno slavnih vpisala večkrat. Prejemniki prihajajo iz različnih panog in različnih regij iz vse Slovenije.

Vse skupaj je do sedaj nagrado prejelo 336 gospodarstvenikov in 26 gospodarstvenic.

K.V.

Foto: GZS