73 gasilcev iz vode reševalo 11 ljudi

Sinoči, ob 19.43, so se v bližini naselja Dravci, v občini Videm, na sotočju rek Dravinje in Drave, zaradi visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic, prevrnili trije čolni, na katerih je bilo 11 ljudi. Vsi so se znašli v vodi.

Pri iskanju in reševanju na reki na dolžini sedmih kilometrov je sodelovalo 73 gasilcev iz šestih prostovoljnih gasilskih društev, in sicer PGD Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Ponesrečeni so se iz reke rešili sami.

Gasilci so jim nudili prvo pomoč, dve osebi pa so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico  Ptuj. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba.

O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe, so zapisali v Uradu RS za zaščito in reševanje.

Poročilo Policije

S Policijske uprave Maribor so naknadno sporočili, da se je včeraj popoldne se je skupina 11 odraslih in otrok, z napihljivima ploviloma (dva kanuja in čoln), spustila po reki Dravinji.

Med plutjem po Dravi je oba kanuja prevrnilo, štiri osebe, ki so bile na čolnu, pa so skočile v Dravo, da bi pomagale drugim pri reševanju.

K sreči so se vsi uspeli rešiti. Poškodovanih, po doslej zbranih informacijah ni bilo, dve
osebi pa sta bili preventivno odpeljani  v bolnišnico.

Policisti PP Podlehnik dogodek še intenzivno preiskujejo, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin, so sporočili s PU Maribor.

M. P.