Heroj kolesarjev aretiran v tujini zaradi prepovedanih drog

foto: STA, Demokracija

Heroja kolesarskih protestov levosredinski strank ob petkih in novinarskih upornikov na RTVS Anisa Ličino, so policisti že spet aretirali zaradi preprodaje drog. Tokrat na Kosovu. V spletnem časopisu sem opoldne preveril, kako ta dogodek spremljajo mediji in naslovnice medijev pokažejo nenavadno asimetrijo, ki je znova v sramoto javni RTVS.

 

Ličini so na RTV SLO v času kolesarskih protestov levih strank proti vladi Janeza Janše (SDS) omogočili, da je za brutalno pretepenega fotoreporterja in direktorja agencije Bobo Boruta Živulovića obtožil vlado, ki po njegovem prepričanju epidemije koronavirusa ni omejevala z dovolj prijaznimi sporočili. Podobna sporočila so takrat pošiljale tudi opozicijske stranke. Živuloviću so protestniki polomili čeljust in zobe ter ga brcali še, ko je že nezavesten ležal na tleh. Ličina mu je na RTVS v odzivu predlagal, naj si drugič obleče majico z napisom RTV Slovenija in se bo “hitro izognil”.

Z RTVS so se za objavo tega propagandnega in skrajno nizkotnega intervjuja sčasoma opravičili, ker je bil škandal prevelik. O ponovni aretaciji Ličine zaradi preprodaje drog je opoldne povsem na vrhu poročal POP TV. Odločitev je logična, dogodek je zanimiv, aretiran pa tudi ni prvič:

Nekoliko bolj skrito je to na naslovnico uvrstil Siol.net, kjer so vladajoči, ki so na oblast prišli tudi s pomočjo protestov Ličin in tam potem nastavili svojega urednika Mihaela Šuštaršiča s čistko.

Takole so vendarle korektno opazili dogodek:

Čisto nič pa pozornosti pa temu dogodku niso posvetili na strani depolitizirane RTVS, kjer so Ličino v preteklosti gostili, da je zagovarjal nasilje na protestih levo sredinskih strank ob petkih in krivdo valil na napadene. Nova vlada je tam izvedla obsežno čistko in nekdanjim “upornikom”, ki jih Ličine niso pretepale, prepustila vso oblast. Takšna je bila naslovnica RTV SLO, ko je imel POP TV Ličino povsem na vrhu.

Peter Jančič

vir: Spletni časopis