Zaradi koronavirusa zmanjkalo otroških zaščitnih mask

(vir: Društvo Viljem Julijan)

Starši hudo bolnih otrok so začeli z akcijo zbiranja zaščitnih mask in razkužil za otroke, ki so oboleli za rakom. Vodja akcije je Matija Gradišar, pridružili so se tudi iz Društva Viljem Julijan.

Zapisali so, da je zaradi koronavirusa povsem zmanjkalo otroških zaščitnih mask, ki pa jih otroci, ki se zdravijo za rakom, nujno vsakodnevno potrebujejo, saj imajo zelo oslabljen imunski sistem in so zelo dovzetni za vse virusne in bakterijske okužbe. Nujno je, da so zaščiteni z maskami, ko kam gredo, saj so sicer lahko v življenjski nevarnosti.

Prioriteta v zbiralni akciji so tako otroške zaščitne maske – teh se nikjer pri nas ne da več dobiti, so zapisali, trenutno jih nujno potrebujeta vsaj dva mala borca.

Eden se zdravi v Italiji, drugi bo šel čez čez tedna na zdravljenje v Pariz. Oba potrebujeta čim več mask, saj jih morata menjati večkrat na dan.

Matija Gradišar, vodja akcije in oče ene od malih junakinj, je zapisal: “Vse, ki imate doma zaščitne maske (zaželene so predvsem otroške) in razkužila, pa jih ne potrebujete ali pa veste, kje se da to dobiti, vas prosim, če me kontaktirate.”

Lahko ga poiščete na njegovi Facebook strani: /matija.gradisar

Akciji so se pridružili tudi v Društvu Viljem Julijan, kjer so zapisali, da lahko tisti, ki lahko pomagajo, to sporočijo tudi na elektronski naslov: [email protected]

Vir: tukaj

M. P.