Aleksander Brunčko: Prostovoljni gasilci prevelikokrat pozabljeni

Aleksander Brunčko, evidentirani kandidat za poslanca SDS na volitvah v državni zbor. (vir: arhiv)

Na srečanju članov in simpatizerjev Podravske regijske koordinacije SDS, ki je v Zgornji Koreni (občina Duplek) potekalo konec septembra, so se predstavili evidentirani kandidati za poslance na prihodnjih državnozborskih volitvah.

Prisotne so nagovorili: Nataša Petek, Karmen Furman, Bernarda Mandres, Barbara Klajderič, Dejan Kaloh, Luka Simonič, Aleksander Brunčko, Matej Arnuš in Marijan Pojbič.

Evidentirano kandidatko mag. Karmen Furman in kandidata Marijana Pojbiča ter mag. Dejana Kaloha smo že predstavili, kot poslanci so namreč zelo dejavni tudi v zdajšnjem mandatu državnega zbora. Predstavili smo tudi že Natašo Petek, Bernardo Mandres in Barbaro Klajderič. Tokrat predstavljamo Aleksandra Brunčka.

Aleksander Brunčko doma iz Ruš je magister poslovnih ved in prihaja s področja energetike. Na srečanju v Zgornji Koreni je povedal:

“Na področju energetike želim dati velik prispevek. Poznam probleme državnega in privatnega gospodarstva.”

Brunčko je tudi prostovoljni gasilec. Zavzemal se bo, da se bo v Sloveniji uredil status prostovoljnega gasilstva. Kot je prisotne opozoril, so prostovoljni gasilci prevelikokrat pozabljeni.

S srečanja Podravske regijske koordinacije SDS, kandidati za poslance s predsednikom stranke Janezom Janšo.

M. P.