Aleksandra Pivec dobila polno podporo za vodenje stranke DeSUS

Aleksandra Pivec, predsednica stranke DeSUS, je sinoči dobila polno podporo članov Izvršilnega odbora te stranke. Polna podpora je bila izglasovana tudi celotnemu vodstvu DeSUS.

Cilj vsega tega, kar se dogaja, je sicer zrušitev vlade Janeza Janše, za kar si v globoki državi in na skrajni levici vztrajno prizadevajo. Puč jim tokrat ni uspel!

Pivčeva je na Twitterju zapisala, da DeSUS ostaja trden člen koalicije in v polnosti pripravljen na uresničevanje vsebinskih koalicijskih zavez. Pri tem je naštela Urad za demografijo, dolgotrajno oskrbo starejših, izredno uskladitev pokojnin, demografski sklad in drugo.

Spletni portal pozareport.si/ pa danes navaja, da bo seja sveta stranke DeSUS predvidoma septembra, ko naj bi člani sveta glasovali tudi o (ne)zaupnici Aleksandri Pivec, “ki pa po sinočnji seji izvršilnega odbora – kot kaže – ni pod velikim pod vprašajem, ravno obratno”.

Seja izvršilnega odbora je potekala v ljubljanski restavraciji Livada, ki je že tradicionalna lokacija stranke DeSUS, končala pa se je šele po sedmih urah, po polnoči.

Pozareport še navaja, da so člani izvršilnega odbora podprli tudi podpredsednike stranke, to so Anita Manfreda, Jelka Kolmanič in mag. Anton Balažek.

Novi govorec stranke pa je postal Janez Ujčič, nekdanji televizijec in dolgoletni vidni član Desusa iz Maribora, tudi član izvršilnega odbora.

Statutarna komisija stranke DeSUS naj bi nadalje po poročanju portala na podlagi statuta stranke ukrepala “zoper tiste – sicer menda maloštevilne – člane, ki skušajo na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije diskreditirati delo Desusa in predsednico stranke”.

M. P.