Alenka Bratušek se je osmešila, da se bolj ne bi mogla

Alenka Bratušek v vlogi ministrice na izletu v Abu Dhabiju, kjer je skurila 16.000 davkoplačevalskih evrov. Pri tem so jo častili tudi gostitelji. (vir: družbena omrežja)

Predsednica SAB Alenka Bratušek je v iztekajočem se tednu ostro napadla odločitev slovenske vlade, da naj starejši od 65 let ob vstopu v trgovino pokaže osebni dokument, če to od njega zahteva oseba, ki v trgovini usmerja kupce.

S tem želi namreč vlada preprečiti, da bi ob urah, ki so namenjene izključno upokojencem in ranljivim skupinam, kupovale osebe, za katere so rezervirane druge ure.

Ukrep gre torej izključno v smer čim boljšega varovanja starejših pri nakupih življenjskih potrebščin.

Bratuškova pa je planila, iz Kranja pribrzela v Ljubljano in ihtavo začela razlagati, da je takšen vladni ukrep pretiran in da jemlje dostojanstvo starejšim.

Vendar pa se je zelo hitro izkazalo, da je Bratuškova še v času, ko je bila ministrica za infrastrukturo v vladi Marjana Šarca, zelo podoben ukrep sprejela tudi sama.

Konec lanskega leta je namreč vlada sprejela določbo, da bodo imele osebe starejše od 65 let, ki niso več v delovnem razmerju, brezplačen javni promet.

Pri tem je bilo tudi določeno, da lahko brezplačno vožnjo uveljavljajo, če med drugim predložijo osebni dokument. Tako je predlagala prav Bratuškova.

Skratka, nekaj kar je še pred meseci predlagala sama, se zdi Bratuškovi zdaj naenkrat sporno.

Dodajmo še, da je Bratuškova predlog za brezplačen javni prevoz starejših “ukradla” kar od stranke SDS, ki je bila takrat opozicijska stranka. In ga prodajala kot svojega.

M. P