Aleš Hojs: “Če ne bi bilo Goloba, bi bil pa nekdo drug, saj vzporedna omrežja vedno najdejo nov obraz”

Aleš Hojs

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je v pogovorni oddaji Odmevi na prvem programu RTV uvodoma komentiral sestanek Izvršilnega odbora Slovenske demokratske stranke. Povedal je:

“Pogledali smo rezultate po volilnih okrajih in posameznik volilnih enotah ter se seznanili s tem, kje so kandidati dosegli boljše rezultate in kje smo povečali število glasov. Splošno smo povečali število glasov za več kot 50.000. Pogovarjali smo se tudi o tem, ali je v naši družbi možno doseči boljši rezultat, medtem ko imamo v družbi dva medijska zvočnika POPTV in RTV, ki sta v času volitev vedno na strani tranzicijske levice.”

“Kot opozicija bomo konstruktivni, za razliko od sedanje opozicije, ki je doživela pravi fiasko z odplaklenjen iz parlamenta,” je dejal Hojs in dodal, da bodo v SDS podpirali dobre predloge, slabe, ki bodo proti državljanom pa ne. “Vsekakor pa ne bomo, tako kot je počela dve leti in pol sedanje opozicija, vladi nagajali s pritlehnimi potezami.”

Glede volilnih rezultatov je Aleš Hojs povedal, da so dosegli veliko število glasov 274.000 in da so izenačili naš najboljši rezultat v zgodovini. Izrazil pa je razočaranje, da so koalicijski zavezniki ostali pred vrati parlamenta.

Po mnenju podpredsednika SDS bi pri obstoječem volilnem sistemu težko govorili o trajni politični konsolidaciji, da bi bilo v slovenskem parlamentu zgolj nekaj strank.

“Pri tem volilnem sistemu smo na vsakih volitvah priča presenečenju, tukaj ne govorim samo o novem obrazu, ampak tudi o množici malih strank, ki so bili blizu praga parlamenta.”

Ob koncu je Aleš Hojs glede novega obraza povedal, da če ne bi bilo Goloba v tej možnosti za sestavo vladnega mandata, bi bil pa nekdo drug, saj vzporedna omrežja vedno najdejo nov obraz.

M. P.