Anja Bah Žibert: Kaj je počela Tina Gaber v kabinetu predsednika vlade?

V prostorih vlade je v začetku meseca dva dni zapored potekalo srečanje z zagovorniki živali, ki se jih je udeležila partnerka Roberta Goloba Tina Gaber.

Poslanka Anja Bah Žibert je na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje glede prisotnosti Tine Gaber na vladnih sestankih.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

V kabinetu predsednika vlade so v začetku meseca marca v sporočilih za javnost zapisali, da je državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimilijana Polak v prostorih vlade dva dni zapored gostila srečanje z zagovorniki živali.

Zapisano je, da se je srečala s predstavnico Društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka Jadranko Juras in drugimi predstavniki zagovornikov živali, predstavnica društva naj bi predstavila poglede in predloge o varstvu živali ter težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu na tem področju. Med drugim je podala nekaj predlogov sprememb za učinkovitejše delo in varstvo živali, pogovori pa naj bi potekali tudi o slovenskih zavetiščih.
Dan prej pa sta se državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimiljana Polak in vodja kabineta Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Süč srečala tudi s predstavniki prostovoljnega Društva Tačke pomagačke in drugimi predstavniki zagovornikov živali.

Kot izhaja s fotografij, se je obeh sestankov udeležila tudi Tina Gaber, partnerka predsednika vlade Roberta Goloba.

Glede na navedeno me zanima:

1. Kdo je povabil Tino Gaber na omenjena sestanka in katero organizacijo je zastopala na sestankih z državno sekretarko?

2. Kakšna je bila njena vloga na sestankih in kaj je bila vsebina sestanka? Ali je zaposlenim dajala konkretne napotke?

3. Ali so udeleženci sestankov lobirali za spremembo zakonodaje?

4. Ste sestanka prijavili kot lobistični stik Komisiji za preprečevanje korupcije?

5. Ali menite, da ne gre pri omenjenih sestankih za obstoj nasprotja interesov?

Vir: SDS.si