Anketa: Janša je po mnenju anketiranih najprimernejši za predsednika vlade!

Predsednik vlade Janez Janša (vir: arhiv)

Javnomnenjska anketa agencije Parsifal ugotavlja, da je Janez Janša daleč najprimernejši kandidat za predsednika vlade, saj ima več kot dvakrat višjo podporo od zasledovalke Tanje Fajon. Karl Erjavec, ki ga osrednji mediji tako močno napihujejo kot novega mandatarja koalicije KUL, pa se nahaja na četrtem mestu. Že anketa o podpori strankam mu je namerila padec javnomnenjske podpore.

Na drugem mestu se nahaja Tanja Fajon, ki je imela še 9. oktobra 13,4 odstotno podporo, a je ta padla na 10,6 odstotka. Na tretjem mestu pa se po primernosti za mandatarja nahaja predsednik LMŠ Marjan Šarec, njegova podpora pa je le malenkost nižja od Fajonove.

Za Erjavca bi se odločilo zgolj 6,2 odstotka volivcev
Še manj podpore za mandatarja pa uživa Karl Erjavec, katerega podpora vse do danes oziroma 24. decembra 2020, ni presegla 6,2 odstotka, kar kaže, da mu kot mandatarju zaupa manjšina volivcev.

Erjavec sicer že na državnozborskih volitvah ni uspel prepričati volivcev, saj je v volilnem okraju v Tržiču prejel le 394 glasov. Za primerjavo, aktualni predsednik vlade Janez Janša je na zadnjih volitvah prejel 7020 glasov, kolikor jih Erjavec ni zbral na vseh volitvah skupaj.

Erjavcu nato sledijo še: Alenka Bratušek (4,4 odstotka glasov), Zmago Jelinčič (3,9 odstotka glasov), Luka Mesec (3,8 odstotka glasov), Zdravko Počivalšek (3,5 odstotka glasov) in Matej Tonin (3,1 odstotka glasov). Neopredeljenih pa je bilo 31,7 odstotka anketirancev.

V raziskavo je bilo zajetih 757 anketirancev.

Več:  Nova24TV

M. P.