Avstrija bo poostrila pogoje za vstop v državo

(vir: arhiv)

Kljub temu, da številke novih okužb v Avstriji rastejo, so se v četrtek pričela nova sproščanja ukrepov. Zaostrene ukrepe, ki jih je še prejšnji teden napovedoval avstrijski zdravstveni minister, vlada ni povsem upoštevala in bodo tako v nočne klube spuščali tudi osebe z negativnim PCR testom in ne le cepljene, kot je bila želja ministra, poroča predstavništvo Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji.

Predstavništvo STO navaja, da se bo poostril vstop v državo, saj bo Avstrija od sedaj zahtevala obvezen PCR test za tiste, ki vstopajo v državo iz rizičnih območji.

Ta seznam bodo posodobili in postavili strožje kriterije za določitev rizičnih držav oziroma regij, saj je agencija za zdravje in prehransko varnost AGES poročala o povečanem vnosu novih okužb iz naslova turističnih potovanj. Konkretno to pomeni, da je bilo dobrih 31 odstotkov novi okužb v tednu od 5. do 11. julija povezanih s potovanji.

Od četrtka naprej maske niso več obvezne v večini trgovskih lokalov in v drugih javnih objektih, izjema so lekarne, zdravstvene ustanove, mestni promet in živilske trgovine. Mesto Dunaj kljub sprostitvam v drugih zveznih deželah obvezno nošenje mask v vseh javnih prostorih ohranja.

Za gostinske obrate, prostočasne dejavnosti in dogodke ostaja še naprej pravilo PCT, le za muzeje in knjižnice to ni več potrebno. Tudi obvezna registracija ostaja.

Od 15. avgusta pa le ena doza cepiva ne bo več zadostovala kot vstop v lokale, hotele in na dogodke. Štela bo le popolna pecepljenost z dvema odmerkoma cepiva.

Trenutni predpisi za vstop v Avstrijo so dostopni tukaj: bmeia.gv.at

Vir: Predstavništvo STO v Avstriji 

M. P.