Avstrija bo s 1. aprilom uvedla spremembe pogojev za vstop v državo

Avstrija bo s 1. aprilom uvedla spremembe pogojev za vstop v državo. Pogoji bodo naslednji:

Osebe, ki mejo prehajajo 𝗿𝗲𝗱𝗻𝗼 (𝘃𝘀𝗮𝗷 𝗲𝗻𝗸𝗿𝗮𝘁 𝗺𝗲𝘀𝗲𝗰̌𝗻𝗼) 𝗶𝘇 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗶𝗵 𝗮𝗹𝗶 𝗼𝘀𝗲𝗯𝗻𝗶𝗵 𝗿𝗮𝘇𝗹𝗼𝗴𝗼𝘃 (tj. tudi dnevni in tedenski migranti, študentje in šolarji, redni družinski obiski), za vstop v Avstrijo potrebujejo 𝗻𝗲𝗴𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝗻 𝘁𝗲𝘀𝘁, 𝗸𝗶 𝗻𝗲 𝘀𝗺𝗲 𝗯𝗶𝘁𝗶 𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗷𝘀̌𝗶 𝗼𝗱 𝟳𝟮 𝘂𝗿.

Pred vstopom je še vedno 𝗼𝗯𝘃𝗲𝘇𝗻𝗮 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 (Pre-Travel-Clearence – v nemškem: tukaj ali angleškem jeziku: tukaj), ki po novem 𝘃𝗲𝗹𝗷𝗮 𝟮𝟴 𝗱𝗻𝗶. Ob vsaki spremembi ključnih podatkov (ne velja za redne 72-urne izvide testiranj), je registracijo potrebno opraviti ponovno. V primeru da oseba ne predloži negativnega testa, mora v roku 24 ur tega narediti v Avstriji.

V veljavi ostajajo tako 𝗺𝗼𝗹𝗲𝗸𝘂𝗹𝗮𝗿𝗻𝗼𝗯𝗶𝗼𝗹𝗼𝘀̌𝗸𝗶 (𝗣𝗖𝗥) 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗸𝗼𝘁 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗮𝗻𝘁𝗶𝗴𝗲𝗻𝘀𝗸𝗶 (𝗵𝗶𝘁𝗿𝗶) 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶. V kolikor je 𝘁𝗲𝘀𝘁 𝗻𝗮𝗿𝗲𝗷𝗲𝗻 𝗶𝘇𝘃𝗲𝗻 𝗔𝘃𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗲, je dokazilo o opravljenem testu potrebno predložiti na za to predpisanem obrazcu v nemškem ali angleškem jeziku.

V kolikor je 𝘁𝗲𝘀𝘁 𝗻𝗮𝗿𝗲𝗷𝗲𝗻 𝘃 𝗔𝘃𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗶, zgornje dokazilo ni potrebno in se upošteva potrdilo o opravljenem testu, ki pa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, datum rojstva, datum in čas odvzema brisa, rezultat testa in podpis osebe, ki je izvedla test ter štampiljke institucije ali QR kodo.

Več informacij na spletni strani: dunaj.velep

M. P.