Avstrija podaljšala nadzor na mejah

(foto: PU Maribor)

Avstrijsko notranje ministrstvo je zaradi pandemije novega koronavirusa nadzor na mejah s sosednjimi državami, tudi Slovenijo, podaljšalo do 31. maja.

Vstop v Avstrijo iz Slovenije, Madžarske, Nemčije, Italije, Švice, Lihtenštajna, Češke in Slovaške je dovoljen le na določenih mejnih prehodih. Vsi potniki morajo ob vstopu v državo predložiti zdravniško potrdilo, da niso okuženi z novim koronavirusom, ki ne sme biti starejše od štirih dni.

Dnevni migranti delavci morajo poleg osebnega dokumenta predložiti še dokazilo o zaposlitvi.

Za državljane Avstrije in druge prebivalce je možna tudi 14-dnevna domača karantena. Še vedno sta dovoljena prečkanje države brez ustavljanja in prevoz tovora.

S Slovenijo so odprti mejni prehodi Šentilj, Radelj, Ljubelj (od 5. do 21. ure), Kuzma, Gederovci, Gornja Radgona, Karavanke, Vič in Holmec (od 5. do 23. ure), Trate (od 5. do 21. ure), stari mejni prehod Šentilj (od 5. do 7. ure in od 17. do 19 ure) ter Svečina (od 5. do 21. ure).

Slovenski policisti na vseh odprtih mejnih prehodih izvajajo nazdor pri vstopu v Slovenijo.

V Avstriji so do danes po podatkih ministrstva za zdravje potrdili 15.684 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega je 13.639 bolnikov ozdravelo, doslej pa je umrlo 608 ljudi.

M. P.