Avstrija zapira nekatere mejne prehode s Slovenijo

Avstrija bo ob polnoči zaprla večje število manjših mejnih prehodov s Slovenijo, na večjih mejnih prehodih, kot so Karavanke, Šentilj, Gornja Radgona in Ljubelj, pa ostaja promet nespremenjen, je prek Twitterja sporočilo slovensko zunanje ministrstvo.

Po navedbah avstrijske veleposlanice v Ljubljani Sigrid Berka, bodo odprti še mejni prehodi Kuzma, Jurij, Trate, Radelj, Gederovci, Korensko sedlo, Holmec in Vič.

Gre za ukrep v okviru prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Avstrija je v minulih dneh sprejela stroge ukrepe v boju proti virusu. Ljudje lahko dom zapustijo le, če morajo na delo, kupiti hrano ali pomagati drugim. Prepovedano je tudi druženje več kot petih ljudi. Lahko pa gredo v naravo. Zaprte so tudi šole in univerze. Odprte so le trgovine z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.

Po zadnje objavljenih podatkih so v Avstriji potrdili 1132 primerov okužbe z novim koronavirusom. Zabeležili so tudi tri smrtne žrtve, osem ljudi pa je okrevalo.

Med avstrijskimi zveznimi deželami so največ primerov zabeležili na Tirolskem (275), sledita Zgornja Avstrija (231) in Spodnja Avstrija (165). Doslej so sicer opravili 10.278 testov.

M. P.