Barbara Klajderič: Pozitivna, srčna, odprta

Barbara Klajderič (vir: arhiv)

Pogovarjali smo se z Barbaro Klajderič iz Zgornje Polskave, pritegnila nas je njena pozitivnost, odličnost, prijaznost in milina. Kdo je Barbara Klajderič?

Preberite, o sebi največ pove skozi odgovore na vprašanja.

Kdo je Barbara Klajderič, kako bi sebe opisali, zdi se, da ste zelo resna oseba, morda tudi zadržana, je to pravi občutek?

O sebi lahko na kratko povem, da sem pozitivna oseba, pravnica, ki pri svojem delu stremi k doseganju dobrih rezultatov, mati, ki ponosno spremlja rast in razvoj svojih otrok in ženska, ki s svojo srčnostjo stremi k iskanju rešitev za probleme. Morda delujem na prvi pogled resno in zadržano, ampak ljudje, ki me poznajo vedo, da sem pozitivna, srčna, odprta in predvsem, da znam prisluhniti in imam voljo, da udejanjim želje in potrebe soljudi.

Opazno je, da ste radi urejeni, modno oblečeni. Namenjate temu veliko pozornosti?

Hvala za pohvalo! Sem ljubiteljica vsega lepega, estetskega in pristnega. Cenim lepoto, umetnost, modo in glasbo. Lepota in urejenost sta zame pomembni, najbolj pa cenim zdrav življenjski slog. Menim, da se moraš najprej dobro počutiti v svojem telesu, da lahko to počutje in samozavest izražaš tudi navzven. Zato v prvi vrsti dajem poudarek na zdrav življenjski slog, urejenost pa daje temu samo piko na i.

Kakšen je sicer vaš delovni dan? Kako pa na področju poklicnega življenja? Kje ste trenutno zaposleni?

Kot strokovna sodelavka za pravne zadeve sem zaposlena v pravnem oddelku Pošte Slovenije, kjer mi vsak delovni dan prinese nove delovne izzive. Delo v tako veliki družbi kot je Pošta Slovenije je zelo dinamično in raznoliko, predvsem je delo pravnikov zelo kompleksno. Dan ni nikoli enak dnevu, vsak dan se soočam z novimi delovnimi izzivi, ki jih sproti spretno in strokovno rešujem. Težim k temu, da sem na koncu delovnega dneva uspešna, da je delo strokovno opravljeno  in da sem zadovoljna s svojimi dosežki.

S čim se ukvarjate v zasebnem življenju, kaj je vaš fokus, čemu dajete največ prednosti?

V zasebnem življenju vsekakor dajem na prvo mesto svojo družino. Sem mati dveh otrok, in največ mi pomeni, da lahko prosti čas preživim skupaj s svojo družino. Današnji tempo življenja je žal takšen, da veliko časa preživimo drug mimo drugega, zaradi obšolskih in drugih prostočasnih dejavnosti in nemalokrat se žal zgodi, da smo z družino skupaj samo zvečer pred spanjem. Delček prostega časa izkoristim tudi zase, za športne aktivnosti. Čez vikende s svojo družimo radi preživljamo prosti čas  v naravi, skupaj odkrivamo lepote Slovenije. Radi obiščemo naše najbližje in najdražje prijatelje in sorodnike, plavamo in  kolesarimo.

Kaj pričakujete od letošnjega supervolilnega leta?

Letošnje supervolilno leto, ko bomo volili predsednika države, parlament, župane in svetnike bo vsekakor pestro in zanimivo, ko bomo lahko državljani oz. občani izrazili svoje mnenje s trenutnim stanjem v državi ali neki lokalni skupnosti. Sama se zavedam, da je  potrebno oddati svoj glas na volitvah, saj je prihodnost naše države, naših otrok in seveda nas samih zgolj v naših rokah. Pričakujem, da se bo z investicijami v šolstvo še naprej  vzpodbujalo potenciale naših otrok, da se bo mladim staršem zagotovilo delo in stanovanje v neposredni bližini vrtcev in šol, saj bodo le-tako lažje uskladili delo z zasebnim življenjem, da se bo razvijalo lokalno podjetništvo, podeželje in turizem. Da se mladim ponudi pomoč z izgradnjo novih stanovanj, da se poskrbi za najranljivejše z investicijami v domove za starejše.

Ljudi je potrebno vzpodbuditi, naj gredo na volitve, saj je vsak glas pomemben!

M. P.