Bernarda Mandres: “Selnici pripadam, ker tukaj živijo prijazni ljudje”

Bernarda Mandres (vir: Demokracija)

Bernarda Mandres prihaja iz Selnice ob Dravi, kot občinska svetnica je zelo aktivna v lokalni politiki in je tudi predsednica Podravske regijske koordinacije ženskih odborov SDS.

Ob nagovoru na srečanju članov in simpatizerjev Podravske regijske koordinacije v Veliki Koreni, jeseni lani, je izpostavila, da želijo v Selnici ob Dravi izpeljati mnogo projektov, ki so do nedavnega stali.

V nedavnem intervjuju za tednik Demokracija pa je načrte še podrobneje predstavila.

Bernarda Mandres je namreč evidentirana kandidatka za državnozborske volitve. Povedala je, da bo kandidirala v volilnem okraju, ki zajema Selnico ob Dravi, Ruše in Lovrenc na Pohorju.

O sebi je povedala: “Rojena sem v Mariboru, odraščala v Selnici ob Dravi, kjer sem tudi obiskovala osnovno šolo Selnica ob Dravi. Starši  so mi privzgojili delovne navade, pozitiven odnos do kulture, spoštovanje zgodovine in verske običaje. V nedeljo smo hodili k maši, nato je sledilo kosilo v krogu družine z molitvijo, pogovori in druženjem.

Zelo rada živim v Selnici ob Dravi. Čeprav sem nekaj let živela in delala v Švici, sem se vedno z veseljem vračala nazaj. Šele, ko si v tujini se zaveš lepot domačega kraja in njegove topline. Spoznala sem, da Selnici pripadam, ker tukaj živijo prijazni ljudje.”

Za kaj se bo zavzemala?

Da se čim prej uredi vse potrebno za izgradnjo doma za starejše občane v Rušah. “Upam, da bomo uspeli in dobili enoti tudi v Selnici ob Dravi ter v Lovrencu na Pohorju,” je dodala.

Nadalje je izpostavila gradnjo pločnikov ob glavni cesti, saj je ta zelo prometna in nevarna, predvsem za pešce. Nove povezave morata dobiti tudi Lovrenc na Pohorju in Ruše. Predvsem cesta iz Kop do Lovrenca in iz Areha do Ruš bi povezala južni in severni del Pohorja, kar bo tudi velika turistična pridobitev.

“Ker smo redko naseljene občine, bi država morala sofinancirati nakup malih čistilnih naprav za vse tiste, ki se ne morejo priključiti na kanalizacijsko omrežje,” je dodala.

Za Občino Selnica pa ji je pomembna tudi izgradnja športne dvorane, saj imajo veliko športnikov in športnih društev. Trudila se bo, da se vsi kraji turistično razvijajo, da se dokončno uredi kolesarska pot, da se zaključi obnova Dvorca Viltuš. Izpostavila je tudi trajnosten razvoj in povezavo turizma z zgodovino in običaji.

“Mnenja sem, da imamo čudovito kulturno dediščino, ki jo moramo oživiti in ohranjati ter spoštljivo prenašati na naslednje generacije,” je dodala.

“Menim, da je potrebno tudi z večjimi finančnimi sredstvi okrepiti delovanje civilne zaščite in gasilcev, saj lahko le ti v najhujših težavah pomagajo. Potrebno bo zagotoviti tudi internetne povezave, ki so sedaj marsikje slabe ali jih sploh ni. To moramo imeti, če se želimo digitalizirati,” je povedala Mandresova.

Pospešiti bo treba tudi razvoj elektromobilnosti in namestiti več polnilnic. Prav tako je potrebno pristopiti k pripravi razvojnih projektov in pridobivanju več nepovratnih evropskih sredstev za delovanje društev, razvoj turističnih kmetij in za pomoč podjetnikom, za skupno primerno okolje za razvoj.

M. P.