BISTRIŠKI TAEKWONDOIST TRETJI V KAZANU

Bistriški taekwondoist Ivan Konrad Trajković je prejšnji vikend na evropskem prvenstvu olimpijskega sloga WTF v Kazanu osvojil bron. V polfinalu je Bistričan izgubil proti prvemu nosilcu kategorije do 87 kg, aktualnemu evropskemu prvaku in svetovnemu podprvaku, Rusu Vladislavu Larinu.

Trajković, član kluba Red Power Maribor, je 1. krog dobil s knock-outom in borbo proti Turku Muhammetu Saliju z 10:3, 2. borbo proti Grku Christoforosu Kalifonisu je dobil s 16:6. V polfinalni borbi pa je klonil tretji rundi. Z bronom je osvojil dragocenih 14,40 točk, ki so še kako pomembne pri uvrstitvi na olimpijski turnir v Tokio 2020.

Po prejemu kolajne je Trajković povedal: “Zadovoljen sem z današnjo medaljo. V prvem krogu sem bil kot četrti nosilec prost, v drugi sem premagal Turka Muhammet Talha Salija z KO na začetku druge runde (10:3), v borbi za medaljo pa Grka Christoforosa Kalifonisa s 16:6. Grka sem že poznal, saj sem ga letos že premagal v Sofiji. Ti dve borbi sem oddelal zelo suvereno, vodil od začetka do konca. Med četrtfinalom in polfinalom sem imel samo 15 minut premora. V polfinalu sem dve rundi vodil proti prvemu nosilcu Larinu, nakar so mi v tretji rundi pošle moči in tekmecu sem dovolil, da prevzame pobudo. Taktika je bila dobra, žal mi je, ker mi je zmanjkalo moči, ampak tak je šport. Vesel sem nove medalje z evropskih prvenstev in predvsem kontinuitete svojih rezultatov.”

V Kazanu so slovenske barve, vendar brez vidnejših rezultatov, zastopali še taekwondoisti: Ana Petrušić, Jure Pantar in Dunja Lemajić.

K. V.

Foto: Vid Ponikvar, siol.net