Bistriško: odprto mestno kopališče

V Slovenski Bistrici so odprli mestno kopališče. Pri Javnem zavodu za šport Slovenska Bistrica so znova poskrbeli, da bazen, ki je zelo star, deluje nemoteno. Letno kopališče, ki je namenjeno športni vadbi in rekreativnemu plavanju, vsako leto obišče okoli 2.000 obiskovalcev. Bazen je dolg 25 metrov in širok 16 metrov.

Marjan Štimec, direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica, je povedal, da je letos prišlo do manjše spremembe pri ceniku kopanja. Ni več možnosti nakupa dopoldanske in popoldanske karte, zato pa je cena celodnevne karte za en evro nižja kot lani. Za odrasle znaša 5 EUR, za otroke pa 3 EUR.

Marjan Štimec je še povedal, da bodo takoj v začetku septembra začeli s celovito obnovo bazena. Naložba je vrednakoli 400.000 EUR. Investicijski dokument predvideva v tem letu sofinanciranje Fundacije za šport v višini 74.000 EUR, ostala sredstva pa bodo zagotovili v občinskem proračunu v letih 2018 in 2019.

Prenovo bomo začeli takoj v začetku septembra. Do predvidoma konca oktobra bodo odstranili objekt na severu, rekonstruirali objekt na vzhodu, preuredili bazensko tehniko, izvedli obnovo bazenske školjke in uredili infrastrukturo ob bazenu. Za prihodnje leto načrtujejo tudi ureditev igrišča za odbojko na mivki, ureditev parkirišča in opreme otroškega igrišča s toboganom.

K. V.

Foto: Aleš Kolar