Bojana Muršič bo pred sodnike spet stopila 22. januarja

Bojana Muršič, poslanka SD, na mariborskem sodišču včeraj ni priznala krivde za storitev kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja in napeljevanja k ponarejanju listin. Gre za sporni nakup flis jopic za potrebe občinskega odbora SD.

Bojana Muršič je po razkritju Občini Ruše vrnila 642 evrov, kolikor je ta plačala za jopice SD, še 1000 evrov je nakazala Rdečemu križu Slovenija. Zaradi afere je tudi odstopila z mesta podpredsednice državnega zbora in članice Občinskega sveta Občine Ruše, hkrati pa je 1000 evrov nakazala tudi dobrodelni organizaciji.

Kazenski pregon zoper Muršičevo zahteva občina Ruše. Mariborsko tožilstvo je od pregona namreč odstopilo, ker naj bi šlo v primeru 642 evrov povzročene škode za “neznaten znesek”.

Bojana Muršič je 30 jopic naročila v podjetju Vini, pri tem pa je tamkajšnjega zaposlenega Matica Dinghauserja nagovorila, da je ta na predračunu in pozneje na račun kot predmet nakupa navedel potrošni material.

S tem je občino spravila v zmoto, da je z denarjem, ki je namenjen svetniškim skupinam, plačala nekaj, kar ne bi smela.

Zagovornik Muršičeve Janez Lovrec je pred začetkom glavne obravnave, ki je predvidena za 22. januar, ob že predlaganih pričah, med katerimi je tudi nekdanja direktorica občinske uprave Karin Jurše, predlagal še zaslišanje dveh prič iz vrst občinskega odbora SD ter imenovanje izvedenca davčno-finančne stroke, ki bi lahko presodil o morebitni spornosti izdanega računa.

M. P.