Bosta Arsenovića nova solastnika Odlazkovih medijev?

Del medijske hobotnice smetarskega tajkuna Martina Odlazka

Novomeško okrožno sodišče je v tožbi Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) proti družbi Dolenjski list glede družbeništva v družbi Salomon pritrdilo DUTB, tako da je ta postala edina lastnica Salomona, ki izdaja več medijev. Sodba še ni pravnomočna. Posredni lastnik Salomona, smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek napoveduje pritožbo, so včeraj zapisali v Delu.

Ker napovedana Odlazkova pritožba nima možnosti za sodni uspeh, saj gre za t. i. zamudno sodbo, bo novo vodstvo DUTB, ki ga je po hitrem postopku imenovala Golobova vlada, reševalo Odlazka.

Znano je, da ima Odlazek v posredni lasti preko 60 medijev, lasti si zasluge za Golobovo volilno zmago in zdaj zahteva povračilo. DUTB naj bi zdaj (po tej izdani sodbi) Odlazka reševal s poravnavo – na škodo davkoplačevalcev oziroma državnega proračuna.

To je torej razlog, zakaj se je Golobu tako zelo mudilo z zamenjavo vodilnih v DUTB, bolj znani kot t. i. slabi banki.

To pa še ni vse. S tem, ko bo družba Salomon pristala v lasti DUTB, bodo posledično vsi novinarji Odlazkovih medijev postali državni uslužbenci, opozarjajo poznavalci razmer.

Znani novinar Bojan Požar pa je včeraj zapisal, da je DUTB že prejel ponudbo za odkup terjatev do Odlazkove krovne družbe Salomon. Po njegovih informacijah naj bi ponudbo poslal Marko Arsenović, brat mariborskega župana Saša Arsenovića.

Arsenović naj bi prek enega od podjetij za Odlazkove ponujal 2 milijona evrov. Odlazek oz. njegova družba Salomon je bil pred zaplembo deleža DUTB državi dolžan 16 milijonov evrov. To je torej ta razlika, 14 milijonov, ki jo naj bi za Odlazkove poravnali davkoplačevalci.

M. P.