Boštjana Poklukarja za ministra za notranje zadeve

Boštjan Poklukar (Foto: STA)

Premier Robert Golob je v DZ poslal kandidaturo Boštjana Poklukarja za ministra za notranje zadeve. Poklukarja, ki je to funkcijo že opravljal v vladi Marjana Šarca, zdaj najprej čaka predstavitev pred parlamentarnim odborom. Ob zeleni luči DZ bo na čelu notranjega ministrstva nasledil Tatjano Bobnar, ki je s funkcije odstopila decembra lani.

Neuradno je sicer slišati, da gre pri Poklukarju zgolj za zasilno kadrovsko rešitev, nad katero v koaliciji niso ravno navdušeni, celo Golob naj bi ob tem moral stisniti zobe.

Boštjan Poklukar

Boštjan Poklukar, rojen 27. januarja 1971, je po izobrazbi magister javne uprave.Od leta 1991 je zaposlen na Ministrstvu za obrambo. Kot pripadnik Slovenske vojske je opravljal različne naloge in dosegel čin višjega štabnega vodnika. Bil je odlikovan z bronasto medaljo generala Maistra in srebrno medaljo Slovenske vojske, kot udeleženec v vojni za Slovenijo pa s spominskim znakom Stražnice 1991. Od leta 2015 je bil zaposlen v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer je med drugim vodil Regijski center za obveščanje Kranj. V letih 2018–2020 je bil v vladi Marjana Šarca minister za notranje zadeve.

Vir: STA.SI