Branko Masleša: “S*ukati ga treba. Popolnoma ga je treba s*ukati”

Branko Masleša (vir: YouTube)

V četrtek, 14. novembra 2019, se pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani po skoraj dveh letih začenja sojenje v tožbi, ki jo je proti državi, tožilki Branki Zobec Hrastar in sodnikom Barbari Klanjšek, Milanu Štruklju, Vesni Žalik in Branku Masleši vložil Janez Janša, predsednik SDS.

Janša je tožbo zaradi krivičnega ravnanja sodnikov in tožilcev v primeru Patria vložil že pred skoraj dvema letoma. Spomnimo. Ustavno sodišče je razveljavilo sodbe na vseh stopnjah. Janša od navedenih zahteva odškodnino za krivično sojenje. Primer bo tokrat vodila sodnica Metka Turk.

Šlo je za politično motivirani sodni proces, pri tem je veliko vlogo odigral Branko Masleša, ki je bil takrat predsednik Vrhovnega sodišča RS.

To potrjuje tudi pričanje Radovana Marvina pred parlamentarno komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti, posnetek objavljamo v nadaljevanju.

Marvin je dejal: “Sicer nimam namena komurkoli prisluškovati, medtem ko ti sedijo ali kaj popijejo. Nenadoma pa slišim: Janšo je potrebno sfukati. Popolnoma ga je potrebno sfukati. Enostavno sem obstal in se vprašal, kaj sem pravkar slišal pri vsej tej zadevi? Ženo sem vprašal, a si ti to slišala, kaj se je izgovorilo? Pravi, da je slišala. Pa to ni normalno, pa nisva bila edina v tistem trenutku tam.”

Marvin je še poudaril dejstvo, da imamo v Sloveniji problem, saj nimamo neodvisnega sodstva in neodvisnih sodnikov. “Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,” je še dodal.

M. P.