Bratuškova pozabila na svoje eksotično potovanje v Abu Dhabi

Alenka Bratušek v vlogi ministrice na izletu v Abu Dhabiju, kjer je skurila 16.000 davkoplačevalskih evrov. Pri tem so jo častili tudi gostitelji. (vir: družbena omrežja)

V teh dneh levi mediji na križ pribijajo Aleksandro Pivec, ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, podpredsednico Janševe vlade in predsednico stranke DeSUS. Pri tem od Pivčeve terjajo odgovore za vsak cent porabe ali neporabe v zadnjih tednih, skupno pa jo bremenijo za domnevnih 400 evrov (čeprav je račun za nočitev na Obali, kamor je bila povabljena, plačala).

Pri tem nabijanju veliko vrečo držijo tudi levi politiki, cilj vsega tega je zrušiti zdajšnjo vlado, saj strankam SD, LMŠ, Levici in SAB življenje v opoziciji postaja neznosno.

Oglaša se tudi Alenka Bratušek, ki v tem, da bi zrušili Pivčevo, vidi priložnost predvsem zase in svojo istoimensko stranko.

Vendar pa Bratuškova pozablja na svoj luksuz, ki ga je bila deležna v času, ko je bila ministrica za infrastrukturo v vladi Marjana Šarca. Tako se je med 9. in 12. septembrom 2019 s svojo delegacijo udeležila Svetovnega energetskega kongresa v Abu Dhabiju, v Združenih arabskih emiratih. Slogan kongresa je bil Energija za blaginjo, znan pa je po tem, da mu Evropa ne namenja posebne pozornosti.

V Abu Dhabi so po takratnih navedbah Pozareporta.si iz Slovenije odpotovali kar štirje: Alenka Bratušek, Jernej Pavlič, vodja kabineta Bratuškove in generalni sekretar stranke SAB, državni sekretar Bojan Kumer ter neimenovana uradnica tega ministrstva. V Abu Dhabi so potovali z letalom, prek Istanbula.

Na portalu so zapisali, da naj bi organizatorji kongresa plačali stroške bivanja zgolj za dve osebi, preostali del stroškov in vse potne stroške pa bo plačalo ministrstvo oziroma davkoplačevalci. Nato je bilo razkrito, da je ta izlet davkoplačevalce stal 16.000 evrov. Koliko so plačali organizatorji, pa je ostala neznanka.

No, kmalu je bilo v nekaterih medijih tudi razkrito, da Bratuškova po novem poseduje pregrešno drago torbico, v vrednosti do 20.000 evrov.

Novo prestižno pridobitev Bratuškove oziroma novo torbico znamke Louis Vuitton so razkrili v oddaji Faktor.com na TV3 (tukaj).  O tem smo poročali tudi na našem portalu (zivljenje na veliki nogi) in Bratuškova navedb ni zanikala.

20.000 evrov je sicer vrednost dvoletnih povprečnih neto plač zaposlenih v Sloveniji ali do 35, to je skoraj triletnih povprečnih pokojnin.

Resda je Bratuškova takrat prejemala ministrsko plačo, vendar tudi ta imela neskončne vrednosti. Po oceni je prejemala od 2500 do 3000 evrov neto plače, kar pomeni, da bi morala biti žejna, lačna in bosa, v pogovornem jeziku, vsaj šest do sedem mesecev, da bi si lahko omogočila tovrstni nakup.

M. P.