Bratuškova za izlet v Abu Dhabi skurila 16.000 davkoplačevalskih evrov

Alenka Bratušek v vlogi ministrice na izletu v Abu Dhabiju, kjer je skurila 16.000 davkoplačevalskih evrov. Pri tem so jo častili tudi gostitelji. (vir: družbena omrežja)

Na Alenko Bratušek, ministrico za infrastrukturo, se lepi afera na afero. Nekatere se za njo vlečejo še iz časov 2013 in 2014, ko je kot članica Jankovićeve Pozitivne Slovenije vodila vlado. Med drugim jo bremenijo tudi spremembe zakona, po katerem so zdaj družini Janković odpisali 29 milijonov evrov dolga. V njenem času je bil sprejet tudi zakon, ki preprečuje medsosedsko pomoč.

In še je tega, kar vse ji daje moč, da lahko grozi in vpije kakor jo je volja.

Ena zadnjih afer je tudi kadrovsko lomastenje po energetiki, kjer želi po navedbah spletnega portala pozareport.si na mesto direktorice družbe SODO namestiti svojo prijateljico Mojco Soža s stalnim prebivališčem v hrvaškem Primoštenu. SODO je sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, upravlja z milijardami evrov vrednim državnim premoženjem.

Bratuškova bi morala odstopiti z mesta ministrice, vendar naj bi Marjanu Šarcu zagrozila, da bo s tem njena stranka odšla iz vlade in ta bo padla. Nasploh vsi skupaj vedno znova dokazujejo, da jih skupaj drži le t. i. antijanša politika. To jim po navedbah novinarjev grozi tudi Marjan Šarec.

Kaj vse si dovoli Bratuškova, dokazuje tudi njena zadnja udeležba na svetovnem energetskem kongresu v Abu Dhabiju, v Združenih arabskih emiratih. Kongres je znan po tem, da mu Evropa ne namenja posebne pozornosti.

Vendar pa so v Abu Dhabi po navedbah Pozareporta.si iz Slovenije odpotovali kar štirje: Jernej Pavlič, vodja kabineta Bratuškove in generalni sekretar stranke SAB, državni sekretar Bojan Kumer, ki je tudi skupni prijatelj Bratuškove in Mojce Soža, ter še neimenovana uradnica tega ministrstva. V Abu Dhabi so (domnevno poparčkani, kot navaja Pozareport.si) odleteli minulo nedeljo, prek Istanbula.

Na portalu so zapisali, da naj bi organizatorji kongresa plačali stroške bivanja zgolj za dve osebi, preostali del stroškov in vse potne stroške pa bo plačalo ministrstvo oziroma davkoplačevalci.

Zdaj pa so nekateri razkrili, da je ta izlet davkoplačevalce stal 16.000 evrov. Zato se je Gregor Kos, neutrudni nasprotnik sistemske korupcije, na Twitterju vprašal: “Koliko samohranilk bi lahko dobilo pomoč iz zneska 16.000 davkoplačevalskih evrov, ki si jih je Alenka Bratušek vzela za izlet v Abu Dhabi?”

In prav ima. Gregor Kos namreč!

M. P.