(Čas je za ODSTOP) Mariborski podžupan Gregor Reichenber napihal !!

Vir: Zajem zaslona, MOM

Kot smo že včeraj prvi poročali je podžupan Gregor Reichber zadnji dan v letu 2023 je vozil pod vplivom alkohola in med kontrolo prometa napihal nad zakonsko dovoljeno mejo 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Župan je že podal tudi odstopno izjavo, so poročali v časniku Večer.

Žal na naša vprašanja na Mestni občini Maribor še niso ogovorili. Zato nas spremljate, da vidimo kako se bodo stvari odvijale.

Ali je Arsenovič odstop sprejel ni znano

Policisti so Reichenbergu izdali plačilni nalog za 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk ter mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Reichenberg je za časnik Večer dejal, da obžaluje vožjo pod vplivom alkohola, mariborskemu županu Saši Arsenoviču pa je ponudil svoj odstop. Po navedbah Večera ni znano ali bo Arsenovič odstop sprejel.

Reichenberg funkcijo podžupana Mestne občine Maribor za področje arhitekture in prostora nepoklicno opravlja od prve izvolitve Saše Arsenoviča za župana leta 2018.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je decembra odstopil tudi nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor Damijan Škrinjar, ki mu je test alkoholiziranosti po prometni nesreči izmeril 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Škrinjar je kmalu po Večerovem razkritju odstopil z vseh nadzorniških funkcij javnega holdinga.

Moremo pa se zavedati, da je novica o županovem prekršku bila razkrita zaradi novinarskega preiskovanja in ne zaradi podžupanovega priznanja ! Moralno in etično je, da Arsenovič podžupanov odstop tudi sprejme.

Avtor: A.V.