Častnik Večer se seli v prostore aktualnega župana Maribora !!

Vir: Nova24.tv

Zaposleni v medijski hiši Večer nasprotujejo načrtovani selitvi iz trenutne stavbe na Ulici slovenske osamosvojitve v prostore, ki so v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča. Kljub trditvam vodstva, da lastništvo prostorov ne vpliva na uredništvo, zaposleni menijo, da bi selitev predstavljala nepopravljiv udarec za neodvisnost in kredibilnost medijske hiše.

Uredniški odbor Večera, svet delavcev, Večerov aktiv Društva novinarjev Slovenije, zastopstvo uredništva Večera, sindikat novinarjev Večera in sindikat Pergam so izrazili nasprotovanje selitvi, opozarjajoč na pričakovane negativne posledice, ki bi presegle prihranke in zmanjšanje stroškov, ki ju načrtuje lastnik in poslovodstvo. Poudarjajo potrebo po strateških vlaganjih za izboljšanje delovnih pogojev in krepitvi novinarske redakcije, namesto nadaljnjega krčenja stroškov.

Selitev v prostore aktualnega župana Maribora

Zaposleni opozarjajo, da je selitev v prostore Galerije Gosposka negativna, saj trenutna stavba predstavlja pomemben del medijske identitete in tradicije, medtem ko so prostori, kamor nameravajo seliti, v lasti aktualnega župana Mestne občine Maribor Saša Arsenoviča. Menijo, da bi morali pri takšnih odločitvah upoštevati širše posledice, ne le morebitno cenovno ugodnost.

Hkrati opozarjajo na pretekle nestrateške poteze prejšnjih lastnikov, ki so pripeljale do sedanje situacije. Vodstvo medijske hiše zagovarja selitev s poudarkom na vzdržnosti in razvoju podjetja na digitalnem področju ter zavrača trditve o vplivu lastništva prostorov na uredništvo. Kljub nasprotovanju zaposlenih na Večeru naj bi selitev potekala, o tem pa bo danes potekal zbor delavcev.

Povzeto: Maribor24.si