Ceršak: Mlačen odziv ministrstva na težave krajanov

Kompostarna Ceršak. (vir: Civilna iniciativa, FB)

Civilna iniciativa proti kompostarni v Ceršaku danes ob 17. uri pripravlja javni shod. Zbor bo na križišču naselja Ceršak.

O problematiki kompostarne so pred dvema dnevoma na srečanju z novim ministrom za okolje, nekdanjim komikom in voditeljem Zmenkarij na nekdanji TV Papriki, Simonom Zajcem, razpravljali tudi predstavniki šentiljske občine. Z novim ministrom so se srečali poslanec Marijan Pojbič, župan Štefan Žvab, podžupan Vladimir Maher in predsednica civilne iniciative Marija Janžek.

Pojbič je o sestanku na svojem Facebook profilu zapisal, da so ministru zelo jasno predstavili svoje stališče, da zagovarjajo zaprtje kompostarne Ceršak.

“Žalostno dejstvo namreč je, da se nič ne premika v smeri izboljšanja stanja. Še vedno močno smrdi, v bližajočem se toplem delu leta pa lahko ponovno pričakujemo naval insektov. Krajanke in krajane Krajevne skupnosti Ceršak, ki morajo z dano situacijo živeti vsak dan, pa se še naprej ignorira,” je zapisal Pojbič.

Udeleženci sestanka so bili seznanjeni, da bo novi minister Simon Zajc kompostarno v Ceršaku obiskal “predvidoma najkasneje v mesecu juniju”.

Odzivi na pozen ministrov obisk v Ceršaku so med domačini negativni. Pravijo, da je minister Zajc lastnikom dal mesec časa, “da vse poskrijejo”, potem bo šlo pa spet vse po starem naprej. Domačini so tudi prepričani, da je potrebna “popolna blokada kompostarne”, sicer ne bo nikoli miru.

M. P.