Covid-19: Saša Lendero hudo bolna

Saša Lendero (vir: Facebook, SL)

“Ko se združijo FB teorije zarote in človeška neumnost: 14 dni se boriš z vročino, imaš vse simptome Covid, vendar se pretvarjaš, da je navadna gripa (ko te sploh še ni). Namesto PCR se drugim na ljubo doma sam testiraš z nezanesljivimi hitrimi testi.”

Tako je na Twitterju sporočila Saša Lendero, da je bolna, vendar “ima gripo”, zapisal dr. Jože P. Damijan, nekdanji kandidat KUL za mandatarja.

Simptomi covida-19, gripe še ni

Saša Lendero je na družbenih omrežjih razkrila, da je že dva tedna hudo bolna. Zapisala je, da je obležala in se “bori s temperaturo, polnimi pljuči gnoja, glavobolom (vmes sem bila tudi brez voza in okusa), ter hudo splošno utrujenostjo telesa”. Vmes se je samotestirala in bila trikrat negativna. Simptomi, ki jih je zapisala, pa se skladajo s simptomi bolezni covid-19.

Na družbenem omrežju TikTok je nadalje sledilcem pojasnila, da boleha za gripo. Vendar pa gripe Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) letos še ni zabeležil.

“Ko po petju med protestniki za klasične simptome covida trdiš, saj je samo gripa. No, podobno gripo kot Saša Lendero naj dobila tudi Andreja Werner Brozović,” pa je ob tem na Twitterju zapisal vedno dobro obveščeni novinar Bojan Požar.

Saša Lendero je velika podpornica boja proti epidemiološkim ukrepom in protestov proti pogoju PCT, ki so potekali zadnjih nekaj sred. Prvega, ta je bil 15. septembra, se je udeležila tudi sama in zbranim na shodu zapela slovensko himno.

Potem se je veselo družila in očitno tudi – okužila. Tudi Werner Brozovićeva je bila na tistem shodu, pozneje pa sta bila na shodih njuna soproga sama.

Mimogrede, Werner, tudi sam velik nasprotnik vseh ukrepov za preprečitev širjenja covid-19, javno propagira neka domnevno prehranska dopolnila za krepitev odpornosti. Očitno je nakup teh stran vržen denar.

M. P.