Danes odmeva: Jurčkov mercedes

Juretov najnovejši mercedes GLE (vir: pozareport.si)

Jure Janković, najmlajši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je v osebnem stečaju, dolžan je več sto tisoč evrov tudi iz naslova odmerjenih davkov, ki jih ni in jih, kot kaže, tudi nikoli ne bo plačal.

Spletni portal pozareport.si je danes objavil fotografijo najnovejšega mercedesa GLE, s katerim se je prejšnjo soboto, 27. oktobra 2019, pred prestižno ljubljansko restavracijo Cubo pripeljal najmlajši Jankovićev sin Jure. To je tisti Jure, ki je Finančni upravi RS prijavil 56 tisoč evrov prihodkov, hkrati je porabil 2,3 milijona evrov. Pred preiskovalno komisijo v državnem zboru pa je dokazal svoj skromen besedni zaklad. Odgovarjal je z “ne vem” ali “odgovor enak prejšnjemu”.

V restavraciji Cubo na Šmartinski cesti, za katero na portalu navajajo, da je v prikriti lasti Jankovićeve družine, je praznovala zaokrožena družba družine Janković, “kraljevala sta županov sin Jure in županova žena Mija”, oče Zoran se je pridružil pozneje.

Marjan Šarec v času spreminjanja zakonodaje, ki je Jankovićem omogočila 95-odstotni odpis dolga. (vir: zajem zaslona)

Gre za družino, ki jim je bilo pred kratkim odpisanih najmanj 29 milijonov evrov dolga, dolgove so jim odpisovali že tudi v prejšnjih letih ali pa jim obveznosti sploh niso odmerjali.

Dodajmo, da tudi županova žena Mija kot samostojna podjetnica in lastnica dveh butikov sredi Ljubljane od leta 1996 dalje v državno blagajno ni plačala niti centa dohodnine, saj vsa leta uradno posluje z velikimi izgubami, čeprav se tudi ona naokrog prevaža z merdecesom.

Na vse to bi se lahko odzvala tudi Finančna uprava RS (Furs), vendar ta za Jankoviće očitno nima časa. Povsem drugače je z nami, ostalimi državljani.

Spomnimo. Pred dnevi je Furs na Twitterju objavil svoje čarovniško voščilo, poslanec Zvone Černač pa je to pospremil z besedami, ki so se le nekaj dni pozneje izkazale za povsem pravilne in točne:

M. P.