sreda, 27 januarja, 2021
Doma Podravje Danes odmeva: ‘Sekretarjev’ jok in stok

Danes odmeva: ‘Sekretarjev’ jok in stok

(vir: Twitter)

“Pa dobro, razumem, da iščete službo in da vam je težko, ker niste v vladi, ampak tako hudo vam pa spet ne more biti, saj prejemate nadomestilo, tako da imate še nekaj časa, da si v miru najdete službo. Nimajo vsi takšnega privilegija.”

Tako je Uroš Urbanija, direktor vladnega urada za komuniciranje, odgovoril na vpitje Jerneja Štromajerja na petkovem protestu v organizaciji SD, LMŠ in Levica.

Štromajer, ki je kot državni sekretar v vladi Marjana Šarca zaslovel predvsem po zmerjanju kristjanov z umazanimi živalmi (na zadnji božični večer), je namreč ostal brez službe. In zdaj vpije: Dovolj je!

Želi si nazaj, v Slovenskih Konjicah, kjer vodi SD in je tudi dejaven pri vodenju občinske uprave, mu očitno ni dovolj udobno.

Sploh pa, mladi Štromajer prejema 80 % zadnje mesečne plače, ki jo je prejemal kot državni sekretar. To znese 4100 evrov mesečno, nadomestilo bo iz državnega proračuna prejemal 6 mesecev, to je do sredine septembra.

Do takrat pa ni vrag, da si ne bo našel službe. Strokovnjak, kot se predstavlja. Zato ni treba postopati in vpiti po cestah.

M. P.