petek, 22 januarja, 2021
Doma Dogodki Danes odmeva: “Sin prvorazrednih si domišlja, da bo v nedogled provociral in...

Danes odmeva: “Sin prvorazrednih si domišlja, da bo v nedogled provociral in žalil policijo”

Petkovi protesti so povsem zvodeneli in se sprevrgli v farso. Na včerajšnjem bicikliranju v središču Ljubljane se je po uradnih podatkih Policije zbralo približno 2500 kolesarjev in pešcev, soorganizator neredov Jaša Jenull pa je po mnenju poznavalcev načrtno deloval na tem, da izzove nasilje policije. Do tega ni prišlo, so pa policisti Janulla ustavili v njegovih namerah.

Znani novinar Bojan Požar je nato na Twitterju objavil, da so organizatorji protestov Jenulla načrtno izbrali, ker je “kulturnik, ima podporo režimskih medijev in se hkrati ve, da se njemu, kot sinu državnega tožilca in vidne funkcionarke, ne more nič pripetiti”.

Še bolj poveden glede Jenulla pa je bil na Twitterju notranji minister Aleš Hojs, ki je zapisal:

“Sin prvorazrednih, ki se občasno prelevi v mestnega rejca pujse Pepe, si domišlja, da bo lahko v nedogled provociral in žalil policijo. Tožilci, tudi oči, še vedno ne vedo, kako je s cca 700k EUR, ki jih je ”uredila” mami podjetju v Liechensteinu. Plačevanje kazni mu očitno ni problem!”

S tem je spomnil, da je Jaša Jenull sin državnega tožilca Hinka Jenulla in Jožke Hegler, direktorice ljubljanskega stanovanjskega sklada in dolgoletne tesne sodelavke ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Heglerjeva je tudi pod drobnogledom zaradi 700.000 evrov, kot na to opozarja minister Hojs. Sin Jaša, ki naj bi bil režiser, pa je nase opozoril že pred časom, in sicer po tem, ko je na balkonu prestižnega stanovanja svojih staršev na Slovenski cesti sredi Ljubljane redil prašiča, zaradi česar so šli ostalim v tem okolju lasje pošteno pokonci.

V nadaljevanju objavljamo tudi nekaj fotografij.

Dodajmo, da se organizatorji protestov skrivajo v strankah SD, LMŠ in Levica ter nekaterih nevladnih organizacijah.

Policisti so sicer včeraj pravili 43 postopkov ugotavljanja identitete, ugotovili 7 kršitev javnega reda in miru, 1 kršitev Zakona o javnih zbiranjih in 28 kršitev odloka o začasni prepovedi gibanja in zboranja ljudi na javnih mestih.

Zaseženih je bilo nekaj transparentov z neprimerno vsebino, Policija pa nadaljuje z zbiranjem obvestil in bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepala, so sporočili s PU Ljubljana.

Foto: družbena omrežja

M. P.