Dejan Kaloh otvoril pisarno za lokalne volitve

(vir: mag. Dejan Kaloh, Twitter)

Poslanec in županski kandidat mag. Dejan Kaloh je včeraj v središču Maribor (Gosposka 7, več) otvoril pisarno za lokalne volitve 2022 in napovedal:  “Drugi krog je moj!”

V Kalohovi novi pisarni so se oglasili številni Mariborčani in Mariborčanke, med njimi tudi aktualni župan Saša Arsenovič, državni svetnik Željko Vogrin ter nosilka Borštnikovega prstana Milada Kalezić.

Kaloh poleg razvoja vseh delov občine v primeru izvolitve napoveduje krepitev turistične ponudbe z izgradnjo razglednega stolpa v obliki grozda ter ponovno odprtje Koroške ceste za enosmerni motorni promet.

Pojasnil je, da si bo prizadeva, da v Maribor pripelje sedež kakšne državne institucije ali državnega podjetja. Podpiral bo “zeleno, pametno in ustvarjalno gospodarstvo”, krepil podporno okolje za podjetnike in se tesneje povezoval s sosednjo Občino Hoče-Slivnica za zagon mariborskega letališča.

Kaloh še ocenjuje, da je za krepitev turistične ponudbe nujna obnova kopališča na Mariborskem otoku in dvorca Betnava, vrnitev tekmovanja za Zlato lisico na Pohorje in preveritev učinkovitosti Javnega holdinga Maribor. Problematično se mu zdi dosedanje zadolževanje občine in urejanje prometa v mestu.

V novem sklicu mariborskega mestnega sveta pričakuje, da bo imela SDS najmanj deset od skupno 45 sedežev. Trenutno sicer zaseda tri.

M. P.