Del učencev bi se lahko v šolske klopi vrnil najprej 7. decembra

(vir: pixabay.com)

Ker je trenutni epidemiološki položaj slabši od pričakovanega, se je vlada v četrtek odločila, da bo v prihodnjem tednu izobraževanje na vseh ravneh še naprej potekalo na daljavo, vrtci pa bodo tudi v tem tednu zagotavljali le nujno varstvo otrok.

Hkrati je ministrstvo za izobraževanje tudi sporočilo, kdaj bi bil lahko prvi možen termin, ko bi se učenci vrnili v šole.

Kot je v okrožnici šolam zapisalo ministrstvo, je vključitev vsaj dela učencev v šolske klopi, “če se bomo vsi potrudili izboljšati epidemiološko situacijo v Sloveniji”, verjetnejša od 7. decembra.

“Dogovarjamo se, da se bodo v šole najprej vrnile učenke in učenci od 1. do vključno 3. razreda ter vsi otroci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v prilagojene in posebne programe. Istočasno se bodo odprli tudi domovi za učence s posebnimi potrebami. Druge učenke in učenci od 4. do 9. razreda se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Izobraževanje na daljavo bo še naprej potekalo tudi v glasbenih šolah,” so po navedbah portala Moje Posavje zapisali na ministrstvu.

Šole so skupaj s tem tudi že dobile navodila, na kaj je treba paziti pri vračanju učencev nazaj v razrede. A, kot rečeno, z vračanjem bi lahko začeli le ob ugodnejši epidemiološki sliki.

M. P.