Delfini napravili kaos na plaži: Grizli in napadali plavalce

Vir: avaz.ba

V napadu delfinov na plaži v osrednji Japonski so bili poškodovani štirje plavalci. Šestdesetletni moški je utrpel številne ugrize po rokah in več zlomljenih reber, potem ko je vanj nekaj metrov od obale plaže Suišohama v mestu Mihama trčil delfin, poroča BBC. Že zjutraj je bil moški poškodovan, ko ga je na priljubljeni plaži v roko ugriznil delfin.

Še dva napada

Čez dan sta se zgodila še dva napada na kopalce. Letos so ob obali Japonske zabeležili šest napadov delfinov. Na tej, kot tudi na drugih plažah, so postavili table, ki pozivajo kopalce, naj se delfinom ne približujejo in jih ne dotikajo. Čeprav delfini na splošno niso agresivni do ljudi, so bili napadi že zabeleženi v preteklosti.

Stres je vzrok

Znanstveniki verjamejo, da je za nekatere vrste delfinov zelo stresno, ko plavajo v bližini ljudi, kar kažejo s spremembo dnevne rutine. Leta 2013 sta bili na Irskem dve ženski poškodovani v desetih dneh druga za drugo. Napadel ju je isti delfin, ena od njiju pa si je pri napadu zlomila rebro. Leto pozneje so morali reševalci iz vode potegniti pet plavalcev, okoli katerih je delfin agresivno krožil.

Strokovnjaki opozarjajo, da so lahko delfini agresivni ne le do ljudi, ampak tudi do drugih morskih bitij.

Vir: avaza.ba