Diamantna maturantka tudi Lara Račnik z ruške gimnazije in srednje kemijske šole

Dijakinja Lara Račnik: "Današnja družba potrebuje človeka z znanjem in toplino srca.". | vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta v soboto na Brdu pri Kranju gostila sprejem za maturantke in maturante, ki so na maturi 2021 dosegli vse možne točke.

Zbrane na sprejemu je v imenu maturantk in maturantov nagovorila maturantka Lara Račnik, ki je izjemen uspeh dosegla na poklicni maturi in je obiskovala Gimnazijo in srednjo kemijsko šolo Ruše. Študij nadaljuje na Fakulteti za farmacijo.

Maturantov in maturantk, ki so na poklicni, splošni ali mednarodni maturi 2021 dosegli vse možne točke, je bilo v Sloveniji letos 210, od tega 133 deklet in 77 fantov. 

12 maturantk in maturantov z vsemi točkami na mednarodni maturi, prihaja z Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Kranj in II. gimnazije Maribor.

18 jih je doseglo vse možne točke na splošni maturi in prihajajo z 9 gimnazij, 180 pa jih je vse možne točke doseglo na poklicni maturi. Ti maturanti prihajajo iz 58 srednjih šol.

Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše: Kar 12 diamantnih maturantov

Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše je objavila, da je v spomladanskem roku 2021 kar 26 % dijakov programa farmacevtski in kemijski tehnik doseglo 22 ali 23 točk in tako so postali zlati maturanti.

Zlati maturanti na poklicni maturi 2020, med njimi je 12 diamantnih, so:

– v programu farmacevtski tehnik: Sara Drevenšek, Niko Hauko, Latoja Kmetec, Maja Marič, Maša Maroh, Nina Matjašec, Nino Mešič, Lara Račnik, Deja Rebernik, Maruša Rukav, Uroš Štuhec, Karmen Arnšek, Lucija Brumec, Žiga Čede, Alen Horvat, Nika Kotnik, Ana Škorjanec in Ina Unger

– v programu kemijski tehnik: Teo Trost in Tadeja Husar.

Zlati maturanti 2021 Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše

Še fotografija s sobotnega sprejema na Brdu pri Kranju:

Sprejem na Brdu.

Vir: Gimnazija-ruse in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

S. B.