DIJAK KONJIŠKE GIMNAZIJE POSEGEL PO ZLATU

Pred dvema dnevoma so na konjiški gimnaziji podelili zlata priznanja državnega tekmovanja iz znanja nemškega jezika. Letos se je tekmovanja, ki je potekalo na bežigrajski gimnaziji v Ljubljani, udeležilo 179 dijakov in dijakinj. Med nagrajenci je tudi dijak konjiške gimnazije, Mark Gračner iz 2. b razreda.

Mark Gračner je bil eden izmed 10-ih v tej kategoriji. Tekmujejo lahko namreč dijaki 2. in 3. letnikov vseh srednjih šol v šestih kategorijah.

Na šoli so pred dvema dnevoma organizirali podelitev zlatih priznanj. Podelitve se je udeležilo preko 60 povabljenih, torej dijakov in njihovih mentorjev. Prišli so iz vse Slovenije, zato so še posebej ponosni, da so lahko del te zgodbe.

 

Prof. Jožica O. Berginc, Markova mentorica, je povedala: ”Ponosna sem na njegov dosežek, zato sem tudi z veseljem organizirala podelitev na naši gimnaziji.”

 

Sicer tekmovanje poteka pod okriljem SDUNJ (Slovensko društvo učiteljev nemškega jezika), katerega predsednica je dr. Brigita Kacjan. Skupaj s predsednico državne tekmovalne komisije, Sabino Mujel, sta priznanja in nagrade izročili vsem dobitnikom.

 

Slavnostni govornik je bil Uwe Reissig, direktor Goethe Institut-a v Ljubljani.

Organizacijo prireditve so prevzeli na gimanziji. Gostje in vsi zbrani so uživali v kratkem kulturnem programu, ki so ga pripravili skupaj z dijaki njihove gimnazije. Sledila je zakuska in vodenje po najnovejši pridobitvi na šoli, U-labu (učno izdelovalni laboratorij).

 

K. V.

Foto: novice.si, sc-konjice-zrece.si